Vlad Eftenie a câștigat premiul Sony la categoria Low Light

0 61


Astăzi s-a anunțat că Vlad Eftenie a fost desemnat câștigătorul categoriei ”Low Light”, din cadrul premiilor Sony. Poza pe care o vedeți în stânga se numește ”Prima zăpadă” și povestea ei o puteți afla din clipul audio pe care îl găsiți mai jos. Povestește chiar Vlad Eftenie!

Eu pe Vlad l-am cunoscut destul de recent la un eveniment F64. Atunci am schimbat câteva cuvinte și a rămas să ne vedem o dată pentru un interviu mai amplu. Așa că m-a invitat o dată la curs și pentru prima oară după multă vreme mi-am dorit să fiu din nou student, dar nu orice fel de student, ci unul care merge la seminarii.

În cele două ore cât am stat la Facultatea de Arhitectură am aflat o mulțime de lucruri despre fotografie, dar și povești pe care nu ai ocazia să le asculți prea des, cu atât mai mult de la un profesor. Una dintre ele este cea a întâlnirii cu Doru, un om al străzii de care fugea toată lumea, pe care o puteți asculta și voi aici.

Apoi, m-am mai văzut cu Vlad pe la diferite evenimente și am stat la povești. De fapt, el a povestit și eu am ascultat fascinat. Iar fotografiile lui sunt in-cre-di-bi-le. Și nu vă cer să mă credeți pe cuvânt. Puteți să vedeți singuri aici sau aici.

Văd de multe ori poze frumoase, cu culori plăcute, clare șamd, dar viziunea lui Vlad mă face întotdeauna să vreau să văd mai mult. Ba chiar îmi stimulează imaginația și mă face să îmi creez în minte povești despre locurile și oamenii pe care îi suprinde el în cadru. E un fotograf fabulos și, credeți-mă, nu îmi stă în fire să arunc cu laude, doar de dragul de a o face.

Eu nu pot să sper decât că voi avea cât mai des ocazia de a mă întâlni cu Vlad și, de ce nu, chiar de a colabora cu el la diferite proiecte.

Până atunci îi țin pumnii, poate câștigă și premiul Sony pentru fotograful anului.

Încă o dată, fotografia lui Vlad Eftenie!Autor: danvasiliu

Sursa: http://www.7continente.ro/felicitari-vlad-eftenie/

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata