VIDEO Dezvăluirile lui Sdrobiș despre blaturile lui Lucescu. “A făcut o ședință comună la noi în vestiar, cu jucătorii de la Oțelul și 4-5 jucători de la Dinamo” + Prima de înfrângere pentru Reșița

0 2


VEZI AICI CUM POVESTEȘTE SDROBIȘ DESPRE ARANJAMENTELE LUI LUCESCU

Pe 1 noiembrie 1997, Rapid – aflată în luptă pentru titlu cu Steaua – a câștigat cu 6-1 în deplasare cu revelația CSM Reșița, antrenată de Sdrobiș, după ce la pauză scorul era doar 1-1. Golurile au fost marcate de Iftodi (3), Pancu (2) și Dulca.

După 21 de ani, Sdrobiș a povestit că a fost avertizat înainte de meci despre faptul că Rapid i-a contactat pe jucătorii săi:

“Dacă au curaj băieții din generația de atunci să povestească…Unul dintre ei a venit la mine înainte de meci, încă de joi: “Nea Nelu, ia-ți măsuri! Ia-ți măsuri!” Ce măsuri, mă? “Nea Nelu, te rog din suflet ia măsuri!” Șase sau șapte jucători au fost chemați unde trebuie și li s-a zis: “Nu prea mai avem bani, nu știu ce…Că n-ar fi bine…”Adică, să le dea o primă fără să transpire. Și Sansiro Ciocoi, că despre el e vorba, a zis: “Eu nu-i fac lui nea Nelu așa ceva”. Și ne-a bătut (n.r. – Rapid) cu 6-1.

La 2-1, marele fotbalist Dănuț Lupu făcea la margine către Mircea (n.r – Lucescu) semn cum că “e bine, gata?”. Pancu, fiind copil, nu știa probabil. Și s-a făcut și 3-1, 4-1, 5-1, 6-1. Pancu avea 19 ani. Pe vremea aia nu li se spunea ăstora mici. Luai doi de colo, trei de colo și treaba era rezolvată. Ăsta era mersul. Ăștia nu vor să recunoască. Să le fie rușine dacă nu vor să recunoască”.

VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI CSM REȘIȚA – RAPID 1-6

Partida a fost una tensionată de la un capăt la altul, iar deciziile arbitrului Sorin Corpodean au accentuat starea de nervozitate. Spre finalul primei reprize, Sdrobiș și Lucescu s-au contrat dur în zona băncilor tehnice, iar Sdrobiș a plecat la vestiare înainte de finalul partidei.

“După meci i-am spus lui Mircea (n.r. – Lucescu): “Bă, m-ai bătut cu banii de la Miliție și acum mă bați cu banii lui Copos. Bă, nu te mai oprești odată, bă!?”, și-a amintit Sdrobiș la GSP Live.

Cronica meciului, din Gazeta Sporturilor

În 1997, la conferința de presă, antrenorul Reșiței a declarat că “s-a întors vremea Cooperativei. (…) Lucescu are aceleași metode de la Dinamo, cu presiuni, aranjamente și, mai ales, bani”.

Ședință comună, în vestiarul Oțelului

 Al doilea meci povestit de Sdrobiș la GSP Live s-a jucat în iunie 1987, la Galați. Oțelul și Dinamo au terminat la egalitate, 3-3, după un meci precedat – spune Sdrobiș – de o ședință comună ținută în vestiarul Oțelului chiar de antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic!

Scopul aranjamentului a fost ca Rodion Cămătaru, aflat în lupta pentru Gheata de Aur, să marcheze de cât mai multe ori în meci.

“Da, domnule, s-a făcut 3-3. Trebuia să dea Cami (n.r. – Cămătaru) trei goluri, care e problema? S-a făcut o ședință comună în vestiar. Veneau patru-cinci jucători de la adversari și Mircea (n.r. – Lucescu) și gata. “Domnule, așa facem, așa facem!”. Atunci au stricat oamenii de la Oțelul praf stadionul. Eu am recunoscut asta, că am participat, dar nu aveam cum (altfel)”, a povestit Sdrobiș la GSP Live.

otelul dinamo 3 3
Cronica partidei Oțelul – Dinamo 3-3, în ziarul Sportul

Cu cele trei goluri reușite la Galați, Cămătaru a ajuns atunci la 30 de reușite, în timp ce liderul clasamentului, scoțianul Brian McClair, avea 35 de reușite.

În ultimele patru etape, Cămătaru avea să mai marcheze de 14 ori, câștigând Gheata de Aur cu 44 de goluri! Ulterior, trofeul i-a fost retras din cauza scandalului mediatic provocat de dezvăluirile privind modul în care a marcat acele goluri.

Meciurile povestite de Sdrobiș se adaugă altor aranjamente dezvăluite la GSP Live de foști jucători de-ai lui Mircea Lucescu.

Nae Stancu, căpitanul Rapidului, și Claudiu Vaișcovici, atacantul lui Dinamo, au descris cu detalii două jocuri în care Mircea Lucescu le-a cerut jucătorilor săi să facă egal cu Rocar, respectiv, FCM Bacău.

VEZI AICI DEZVĂLUIRILE LUI STANCIU ȘI VAIȘCOVICI

GSP LIVE // VIDEO Blat povestit în amănunt, cu Lucescu în prim-plan: „La final, nea Mircea îmi râdea în nas”

VIDEO Blat recunoscut în Liga 1 după 18 ani chiar de căpitanul echipei: „Am dat gol din greșeală” » Fanii au simțit, cum i-a păcălit Lucescu + 6 antrenori actuali au fost pe teren

 https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/video-dezvaluirile-lui-sdrobis-despre-blaturile-lui-lucescu-a-facut-o-sedinta-comuna-la-noi-in-vestiar-cu-jucatorii-de-la-otelul-si-4-5-jucatori-de-la-dinamo-prima-de-infrangere-pentru-resita-554758.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata