Toata lumea il stie pe Tiriac, dar putini stiu cum a inceput primele afaceri: „Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri!” – www.sport.ro

0 5Ion Tiriac e cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 – 1,8 miliarde de euro. 


Fost jucator de tenis, Tiriac a inceput cu tenisul de masa, apoi a mers cu nationala Romaniei de hochei la Jocurile Olimpice de iarna, dupa care s-a dedicat tenisului de performanta, acolo unde castiga turneul de dublu de la Roland Garros alaturi de Ilie Nastase.


In paralel, Tiriac era un afacerist desavrsit, iar dupa Revolutie averea lui a explodat. El a adus multe afaceri occidentale in Romania imediat dupa picarea regimului Comonist.


Pana atunci, Tiriac a luat-o de jos, manat de foametea din Romania, povesteste el.


„M-a ajutat foamea. E greu sa va spun eu, pentru ca e greu sa va identificati cu anii 50, cum faceai sa obtii un colac sau o bucata de paine. Trebuia sa inventezi tot felul de lucruri. Primele comerturi pe care le-am facut era sa iei de la Moscova doua ceasuri Pobeda si sa le vinzi in tara cu 2 lei, iar cu 2 lei sa cumperi 4 sticle de coniac si sa le vinzi la Moscova cu 6 lei si asa mai departe”, s-a destainuit Ion Tiriac. 

https://www.sport.ro/tenis/toata-lumea-il-stie-pe-tiriac-dar-putini-stiu-cum-a-inceput-primele-afaceri-trebuia-sa-inventezi-tot-felul.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata