Sistem Anticutremur Instalat La Muzeul Antipa. Va Fi Detectat Orice Seism

0 1


De
Andreea Radu,

Joi, 18 iulie 2019, 15:33

Tehnologia se bazează pe un principiu nou şi inovator care implică două plăci extrem de subţiri, de doar 3 mm fiecare. În momentul unui cutremur cu o magnitudine mai mare de 4, sistemul se activează şi izolează în mod complet obiectul de mişcarea solului, potrivit Mediafax.

Importantele pagube produse în colecții după cele două cutremure majore din 1940 şi 1977 au determinat Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” să acţioneze pro-activ, prin aducerea şi implementarea tehnologiei japoneze „μ-Solator”.

Sistemul va proteja specimenele şi pieselor de patrimoniu din țara noastră împotriva unui posibil cutremur major în Bucureşti.

Noul sistem va proteja şi unul dintre cele mai preţioase specimene din patrimoniul naţional, scheletul de Deinotherium gigantissimum.

Marţi, 23 iulie, de la ora 11.00, este programată o demonstraţie publică a modului în care funcţionează μ-Solator. Dispozitivul va fi testat în prezenţa Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Valeriu-Daniel Breaz, a dlui dr. Luis Ovidiu Popa, Directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, a oficialilor de la Ambasada Japoniei în România, a dlui Takanori Sato, preşedintele Ideal Brain Co. Ltd., doctor în Inginerie şi Arhitect.

Citeşte şi:

Sistemul antiseismic opreşte gazul cu 30 de secunde înainte de unda de şocSursa: https://www.libertatea.ro/stiri/sistem-anticutremur-instalat-la-muzeul-antipa-va-fi-detectat-orice-seism-2699674

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata