Secretul naționalei Angliei de la acest CM de surprinzător! Cum a analizat selecționerul un criteriu decisiv și i-a adus pe britanici la un nivel impecabil

0 24


Articol de — Daniel Scorpie Joi, 28 Iunie, 09:10

Mondialul din Rusia va intra probabil în istorie, între atâtea recorduri, și drept turneul în care s-au înscris cele mai multe goluri din faze fixe. Și, cel puțin până în faza grupelor, specialista în acest domeniu este Anglia.

Nu întâmplător însă, naționala lui Southgate e foarte periculoasă, pentru că selecționerul a studiat tot felul de scheme, inspirându-se din baschet și aplicându-le după NBA!

Filtre și blocaje în careu

Încă de la reprezentativa de tineret, Gareth s-a preocupat de blocajele defensive și în atac, 5 la 5, și a reușit să le implementeze în dispunerea elevilor săi, la cornere și lovituri libere. „Dă mare importanță momentelor statice. A și mers să vadă pe viu cum se pregătesc cei de la Minnesota Timberwolves.

Așa și-a învățat jucătorii cum se filtrează acțiunile și cum se fac blocajele, pentru a obține spații în zonele aglomerate și a elibera omul la finalizare”, povestesc colegii săi din staff. Stone și Maguire apar mereu în careu, folosind culoarele „curățate” de mișcarea derutantă a lui Henderson, Loftus-Cheek, Rashford și Kane. Dacă n-amenință poarta, produc panică în careu. 

4 goluriau reușit englezii, două Kane și două Stones, în urma fazelor fixe, primul cu Tunisia și celălalt cu Panama

6 ocaziide gol din 8 cornere și-au creat englezii în primele două partide din grupă, marcând de 3 ori și scoțând un penalty

Ar putea odihni 10 titulari!

Belgia pare mai preocupată să aibă întreg efectivul valid pentru „optimi” decât să obțină șefia în grupă. Roberto Martinez îi va menaja pe De Bruyne, Vertonghen și Thomas Meunier, în pericol de suspendare, dar și pe Lukaku și Hazard, accidentați în meciul cu Tunisia.

„Ar fi neprofesionist și extrem de riscant să pariez pe jucătorii cu un cartonaș galben și pe cei cu probleme medicale, pentru că nu vreau să am vreun absent în faza următoare. E posibil să odihnesc 10 jucători, toți merită să li se ofere șansa de a avolua la Mondiale”, a declarat selecționerul „Dracilor Roșii”.

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro – meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time – totul AICIhttps://www.gsp.ro/international/cm-2018/secretul-nationalei-angliei-de-la-acest-cm-de-surprinzator-cum-a-analizat-selectionerul-un-criteriu-decisiv-si-i-a-adus-pe-britanici-la-un-nivel-impecabil-542812.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata