Sania lui Moş Crăciun va fi urmărită de NORAD

0 2

NORAD va continua tradiţia sa de 63 de ani de monitorizare a călătoriei lui Moş Crăciun în 24 decembrie. Personalul militar care se ocupă de NORAD Track Santa este susţinut de aproximativ 1.500 de voluntari care fac programul posibil în fiecare an’, se arată pe contul de Twitter al NORAD, citat de News.ro.

Potrivit New York Post, bugetul Departamentului Apărării a fost aprobat de Congres în septembrie, ceea ce înseamnă că armata americană nu este afectată de shutdown.

Statele Unite ale Americii se află, de sâmbătă dimineaţă, într-o perioadă de shutdown’, blocare parţială a administraţiilor federale, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casa Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

NORAD se ocupă în mod normal cu monitorizarea traficului aerospaţial pentru a descoperi eventuale pericole pentru omenire. Dar, de Crăciun, în fiecare an, se concentrează pe urmărirea unei personalităţi care reprezintă opusul oricărei ameninţări – Moş Crăciun.

Este o tradiţie care datează din anul 1955.

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/2496141-2496141

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata