„Romania, poti merge pana la capat!” Mihai Mironica, dupa calificarea fabuloasa a romancelor in semifinalele Fed Cup – www.sport.ro

0 5


de
Mihai Mironica
Comentator Pro TV


Pentru multi ani dintre noi, finalele lui Ilie si Ion in Cupa Davis au fost franturi de imagini de arhiva sau emotii prizate prin paginile lui Ioan Chirila, dar nu o experienta traita in direct.


Acum avem insa si noi, cei din epoca post-Nastase si Tiriac, epopeea noastra nationala in tenis cu Simona, Irina, Monica si Mihaela.


Romania a fost privita drept o victima aproape sigura pe terenul acestei echipe care a cucerit de 6 ori in ultimii 8 ani trofeul FED CUP, Cehia cu cea mai buna generatie din istoria acestei competitii. Inclusiv cotele de la casele de pariuri indicau o echipa a Romaniei vanat adus de tragerea la sorti in catarea rachetelor cehesti.


Simona a castigat in anii trecuti multe meciuri pentru Romania in FED CUP, dar parca acum a aratat pentru prima oara ca un lider de anvergura mondiala pentru selectionata noastra. In galbenul intens cu care a intrat pe terenul de la Ostrava, Simona aducea aminte de un alt aroman de legenda capitan de tricolori, Gica Hagi. Succesul Romaniei la tenis pe terenul atat de galonatei echipe a Cehiei e comparabil cu ce izbutea Romania lui Hagi impotriva Argentinei in ‘94. Simona nu doar ca a adus Romaniei doua puncte, nu doar ca a invins-o pe Karolina Pliskova, numar 5 mondial si proaspata semifinalista la Australian Open, pe terenul perfect pentru bombele masivei cehoaice, dar a adus si increderea, inspiratia pentru colegele care au smuls al treilea punct, cel decisiv al calificarii in semifinale.

https://www.sport.ro/mihai-mironica/romania-poti-merge-pana-la-capat-mihai-mironica-dupa-calificarea-fabuloasa-a-romancelor-in-semifinalele.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata