România în a doua semifinală Eurovision 2018

0 34

Reprezentanții României vor cânta la Eurovision 2018 în prima parte a show-ului, din a doua semifinală, după Alexander Rybak, câștigătorul Eurovision 2009.

La Eurovision 2018, competiție care anul acesta se desfășoară la Lisabona, în Portugalia, România este reprezentată de trupa The Humans.

Prima semifinală Eurovision 2018 a avut loc pe 8 mai. Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda şi Cipru s-au calificat în finala Eurovision 2018, care va avea loc sâmbătă.

La Eurovision 2018 participă 43 de ţări, dintre care 19 concurează în prima semifinală, cea din 8 mai, 18 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, pe 10 mai.

The Humans vor cânta în cea de a doua semifinală Eurovision piesa “Goodbye”, pe data de 10 mai, şi intră în concurs cu numărul 2.

Trupa din România este formată din 6 membri: Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bass), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

Motto-ul sub care trupa își va manifesta actul artistic este “Noi credem în Umanitate”. Piesa cu care formația a câştigat Selecţia Naţională Eurovision este  “Goodbye”, o melodie compusă de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu şi Alexandru Matei.

Pentru prima oară în istoria Selecţiei Naţionale Eurovision, finaliştii Eurovision România 2018 au fost aleşi la capătul a cinci semifinale, care s-au desfăşurat în cinci oraşe. În finală, 15 melodii au încercat să obțină biletul către Lisabona. Câștigătorul Eurovision 2018 a fost însă ales de public, prin televot.

Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului.

Despre Eurovision

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

 

EXCLUSIV/ Transformări spectaculoase marca Loredana. În 24 de ore a trecut de la Donna din „Mamma Mia!”, la Maria Tănăse

 

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/romania-in-a-doua-semifinala-eurovision-2018-2245051

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata