Revolta in BOR dupa nunta fiului lui Dragnea, care a incalcat regulile bisericesti! Moda, mai importanta decat traditia ortodoxa! – Stirea Zilei

0 10


Acuzații grave apar în presă cu privire la nunta fiului lui Liviu Dragnea. Conform jurnaliștilor de la Curentul, oficierea slujbei de cununie religioasă ar fi încălcat canoanele BOR, având loc la Palatul Snagov, și nu într-un lăcaș de cult, așa cum cer normele bisericești.

„În 2016 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, BOR, a interzis preoților să oficieze căsătorii în afara locașurilor de cult și în mănăstiri. Decizia mai marilor Bisericii Ortodoxe se bazează pe faptul că cununia este una dintre cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, iar Sfintele Taine sunt lucrări prin care harul nevăzut al lui Dumnezeu este împărtăşit credincioşilor.Tocmai de aceea se impune respectarea întru totul a rânduielilor liturgice. Aşadar, aceste slujbe au loc numai în bisericile parohiale, lăcaşuri unde se pot respecta întru totul rânduielile liturgice şi se poate păstra sacralitatea şi solemnitatea acestor Sfinte Taine.

Totodată,nici pruncii nu vor putea fi botezați altundeva decât în biserică, anunța BOR.

Dacă, un preot va oficia cununii sau botezuri în altă parte decât în biserică,acesta,dacă este descoperit că a făcut acest lucru, va fi sancționat administrativ de către superiorii săi. În cazul în care acel preot recidivează acesta va fi caterisit. explica acum doi ani ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului”, conform Curentul.

Sursa: https://stireazilei.com/revolta-in-bor-dupa-nunta-fiului-lui-dragnea-care-a-incalcat-regulile-bisericesti-moda-mai-importanta-decat-traditia-ortodoxa/

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata