Pussy Riot, caz învăluit în mister » Protestatarii de la finala Mondialului au fost eliberați și arestați din nou!

0 32

Miercuri, 01 August, 11:39

Aruncați după gratii pentru 15 zile și interziși trei ani la orice evenimente sportive după ce au pătruns pe teren la finala Mondialului, Nika Nikulșina, Olia Pahtusova, Olia Kuracieva și Petia Verzilov, cei 4 membri ai grupului punk Pussy Riot, recunoscut pentru protestele antirusești, au fost eliberați luni și închiși iar.

Autoritățile au motivat noua arestare prin „organizarea de acțiuni publice fără autorizație”, dar n-au precizat cât va dura detenția, scrie Time. 

Pe 15 iulie, aceștia au intrat pe gazon la finala CM 2018, în uniforme vechi de milițieni, întrerupând finala Franța – Croația 4-2.

Pussy Riot, o formație feministă de punk rock din Moscova, care organizează spectacole provocatoare despre viața politică din Rusia în locuri neobișnuite, a revendicat acțiunea de la finala Franța – Croația, numită „Polițiștii intră în joc”, emițând un comunicat: „Vrem să reamintim cu ocazia Mondialului că polițiștii care intervin în Rusia pot ajuta, dar dacă intră în joc fără nici o regulă, pot distruge această lume”.

Vezi și:  VIDEO Afirmație șocantă a unui polițist la adresa protestatarilor din finala Mondialului: „Păcat că nu mai suntem în 1937” + Condiții inumane în arest: „Nu au unde dormi și mânca”https://www.gsp.ro/international/cm-2018/pussy-riot-caz-invaluit-in-mister-protestatarii-de-la-finala-mondialului-au-fost-eliberati-si-arestati-din-nou-545294.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata