O Persoană A Incendiat Cel Mai Popular Studio De Anime Din Japonia

0 1


De
Andreea Radu,

Joi, 18 iulie 2019, 11:26

UPDATE 11:20: Cel puțin 23 de persoane au murit și zeci de persoane au fost rănite după ce un bărbat a dat foc la studioul de animație din Kyoto, au transmis oficialii japonezi.

Poliția a declarat pentru presa locală că un bărbat de 41 de ani a intrat în studio joi dimineața și a pulverizat benzină, înainte de a o aprinde, scrie BBC.

De asemenea, presa locală notează că poliția a găsit la fața locului și cuțite. Înainte să aprindă focul, bărbatul a fost auzit de martori strigând „muriți!”.

Nu este deocamdată clară relația pe care o are suspectul cu companie de animație.

UPDATE 10:20: Bilanțul incendiului a ajuns la cel puțin 13 morți, potrivit autorităților din Japonia care au transmis că 12 persoane au fost găsite „în stop cardio respirator – o formulare utilizată des în Japonia pentru victimele care au murit, dar a căror moarte nu a fost confirmată oficial, potrivit BBC.

UPDATE 9:00: Bilanțul incendiului a ajuns la cel puțin 10 morți, oficialii japonezi. Alte zeci de persoane au fost rănite și se află în stare gravă la spital.

Localnicii au chemat poliția după ce au auzit o explozie puternică și au văzut cum ieșeau flăcări din studioul anime care este situat în zona Fushimi din Kyoto, informează mirror.co.uk.

Un bărbat suspectat că a provocat incendiul a fost arestat. În urma deflagrației, un om și-a pierdut viața și alți aproape 40 au fost răniți. Dintre răniți, 10 sunt într-o stare gravă, potrivit Departamentului de Pompieri.

Cotidianul japonez Mainichi Shimbun notează că aproximativ 20 de persoane care se aflau în clădire în momentul incendiului sunt date dispărute.

În jur de 30 de echipaje de pompieri au ajuns la fața locului. Autoritățile tratează cazul ca unul de incendiere intenționată, iar presa japoneză transmite că bărbatul arestat a recunoscut că el a provocat incendiul.

Foto: EPA

Citeşte şi:

Incendiul de la Notre Dame provocat de un scurtcircuit sau de o țigarăSursa: https://www.libertatea.ro/stiri/o-persoana-a-incendiat-cel-mai-popular-studio-de-anime-din-japonia-2699266

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata