O Instanță Italiană Ridică Interdicția Impusă De Salvini Navelor Care Aduc Migranți Din Mediterana

0 1


Miercuri, 14 august 2019, 22:59

Nava aflată în misiune umanitară a cerut instanţei să permită accesul în Italia, argumentând că legislaţia maritimă internaţională îi dă dreptul de a aduce migranţii într-un loc sigur.

Tribunalul a stabilit, într-o decizie scrisă, că reclamaţia Open Arms „nu pare complet lipsită de temei legal”, iar nava se confruntă cu o situaţie „excepţional de gravă” şi prin urmare trebuie să i se permită intrarea în apele italiene şi să i se acorde „asistenţă imediată” pentru persoanele salvate care au cea mai mare nevoie.

Decizia nu specifică însă dacă trebuie să se permită şi acostarea navei şi debarcarea migranţilor.

Salvini declarase marţi că va bloca atât Open Arms, cât şi un alt vas, Ocean Viking, utilizat de organizaţii umanitare franceze. Împreună, cele două ambarcaţiuni ar urma să debarce în Italia peste 500 de migranţi salvaţi începând de săptămâna trecută din largul coastelor Libiei.

Ministrul Salvini a introdus amenzi mai mari, de până la un milion de euro, pentru navele care pătrund în apele teritoriale italiene fără autorizaţie.

După anunţarea acestei decizii a instanţei, el a declarat că va semna în orele următoare un alt ordin prin care va interzice navei Open Arms să debarce migranţii în Italia. ”Trăim într-o ţară în care un avocat al Tribunalului Administrativ din Lazio doreşte să permită debarcarea în Italia a unei bărci străine pline cu migranţi. Eu voi semna din nou în orele următoare un ”nu””, a spus Salvini, potrivit agenţiei EFE.

Citeşte şi:

Richard Gere atac la adresa lui Matteo Salvini pe tema imigranților interziși în Italia

Salvini, acuzat de rasism. A folosit expresia ”țigancă mizerabilă” pentru a răspunde unei femei care a spus că ”merită gloanțe în cap”

Salvini: ”Italia nu mai este dispusă să-i accepte pe toți imigranții care vin în Europa”

GSP.RO

Ce s-a întâmplat după ce o șoferiță din Bacău a plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Anca Serea, complicații la naștere. După cinci nașteri ca la carte, a șasea a fost cu probleme

Unica.ro

Anca Serea, complicații la naștere. După cinci nașteri ca la carte, a șasea a fost cu probleme

Michelle Obama a spus tot despre problemele lor din căsnicie și l-a atacat grav pe fostul președinte: “El trebuie să accepte că…”

Viva.ro

Michelle Obama a spus tot despre problemele lor din căsnicie și l-a atacat grav pe fostul președinte: “El trebuie să accepte că…”

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: https://www.libertatea.ro/stiri/o-instanta-italiana-ridica-interdictia-impusa-de-salvini-navelor-care-aduc-migranti-din-mediterana-2722851

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata