„Nu mai pot îndura durerea! Nu știu dacă mai rezist până la Wimbledon”

0 2

Murray a pierdut lupta cu corpul său. Durerile sunt prea mari pentru britanic, care se vede nevoit să renunțe la tenis. „Nu mă simt deloc bine”, atât a putut spune până să părăsească sala de conferințe cu ochii în lacrimi. A revenit câteva minute mai târziu, când a dat glas suferinței pe care a strâns-o în ultimele luni: „Am făcut tot ce a depins de mine, însă am dureri mari. Nu mai suport durerea. Nu mai vrea să joc așa”.

„Sper să rezist până la Wimbledon”

„Mai pot juca la un anumit nivel, însă nu unul de care pot fi mulțumit. Nu e însă vorba numai de asta. Nu mai pot îndura durerea! Nu mai vreau să joc așa. În decembrie, am vorbit cu echipa mea și le-am spus că nu mai pot continua în ritmul ăsta”, a mărturisit Murray. Cu cozorocul șepcii pe post de scut pentru ochii plini de lacrimi, scoțianul a continuat cu greu dialogul: „Cred că mai pot rezista până la Wimbledon, acolo aș vrea să… să spun stop. Nu sunt însă convins că o să pot face asta. Acesta ar putea fi ultimul meu turneu”.

Problemele serioase pentru Andy Murray au început la Roland Garros, în 2017, după o semifinală fabuloasă cu Stan Wawrinka, pierdută cu 7-6(6), 3-6, 7-5, 6-7(3), 1-6: „Am jucat ani buni cu dureri la șold, dar nu m-am putut recupera după acel meci”. Operația din urmă cu aproape un an nu l-a ajutat pe scoțian, care va avea nevoie de o nouă intervenție. Una care va fi mai mult pentru a-l scăpa de dureri: „Nu am garanția că o să mai pot juca vreodată. M-ar ajuta să duc însă o viață normal. Lucrurile minore, să-mi pun șosetele, să mă încalț, ele sunt un obstacol acum”.

230este locul ocupat de Murray în clasamentul ATP, ierarhie pe care a condus-o de-a lungul carierei timp de 41 de săptămâni

„Nu Mai pot să mă bucur de tenis”

S-a consultat și cu Bob Bryan, tenisman care a suferit aceeași intervenție chirurgicală în urmă cu câteva luni: „Știu că e greu să mai revii la nivel înalt după așa ceva. Bob Bryan a făcut-o. Am comunicat mult cu el despre asta, însă, evident, e o diferență mare între efortul depus la dublu și cel de la simplu”.

Britanicul a exclus însă opțiunea ca după operație să mai revină pe teren în turneele de dublu. „Pot juca și în aceste condiții, dar la un nivel limitat. Durerea prea mare și faptul că nu mai pot să dau totul nu mă lasă să mă bucur de tenis”, a explicat fostul lider mondial.

8 finale pierduteare Murray în turneele de Mare Șlem, cinci dintre ele chiar la Australian Open, una în fața lui Federer și alte patru cu Djokovic

Primul care se retrage din Big Four

Murray a câștigat trei titluri de Grand Slam, însă numai pentru că a avut ghinionul să fie coleg de generație cu trei dintre cei mai mari jucători din istorie. Trei monștri ai tenisului care au câștigat împreună 51 de turnee de Mare Șlem: Roger Federer (20), Rafael Nadal (17) și Novak Djokovic (14).

Pentru că a reușit să ajungă lider mondial în această perioadă și să îi și învingă pe cei trei de 29 de ori, Murray și-a câștigat un loc alături de ei în grupul denumit de specialiști Big Four. Este însă și primul care se retrage din acest careu de ași. La Australian Open, meciul din primul tur cu Roberto Bautista-Agut ar putea fi ultimul pentru scoțian.

Andy Murray

31 de ani;
663 de victorii și 190 de înfrângeri în circuitul ATP;
45 de titluri (locul 14 în istorie).

Cele mai importante:

3 turnee de Grand Slam: Wimbledon (2013 și 2016) și US Open (2012);
Turneul Campionilor (2016);
două medalii olimpice de aur la simplu (2012 și 2016) și una de argint la dublu mixt (2012);
Cupa Davis (2015)https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/andy-murray-se-retrage-britanicul-a-izbucnit-in-plans-nu-mai-pot-indura-durerea-nu-stiu-daca-mai-rezist-pana-la-wimbledon-557189.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata