Mii De Iranieni Cer Excluderea Reprezentanților țării Lor Din Marile Competiții Sportive în Semn De Protest Față De Regimul De La Teheran

0 0


Miercuri, 11 septembrie 2019, 19:11

Haștagul #BanIRSportsFederations a fost utilizat de peste 60.000 de ori pe Twitter în 24 de ore pentru a cere interzicerea federațiilor și sportivilor din această țară la marile competiții, din pricina „interferențelor statului în sport”.

Această campanie vine ca urmare a două evenimente – unul având legătură cu fotbalul, altul cu un concurs internațional de judo.

Utilizatorii rețelelor sociale susțin că aceste evenimente au arătat din plin discrepanța dintre regimul iranian și ceea ce vor oamenii de rând.

O femeie s-a autoincendiat fiindcă a fost condamnată că a vrut să intre pe stadion la un meci de fotbal!

Mulți s-au raliat cu protestul extrem al unei femei din Iran, în vârstă de 29 de ani, care s-a incendiat în fața unui tribunal în semn de protest fiindcă a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru că a încercat să intre pe un stadion la un meci de fotbal.

Pentru asta, ea s-a deghizat în bărbat, dar a fost prinsă și condamnată. Guverul iranian continuă să le interzică femeilor să intre pe stadioane la meciuri de fotbal, cu toate că și FIFA le-a dat un ultimatum să le permită femeilor accesul pe stadioane de la 31 august.

Cei care s-au raliat protestului au cerut celor de la FIFA să interzică Iranului participarea la competiții.

Recomandări

Ea este actrița din România căreia i s-a propus să joace la Hollywood, dar a refuzat

Fanii naționalei Iranului au cerut celor de la FIFA să interzică acestei țări să mai joace

Masoud Shoajei, căpitanul naționalei Iranului, a condamnat decizia justiției de la Teheran, într-o postare pe Instagram.

„Fără îndoială, auto-incendierea unei femei după extinderea custodiei sale pentru că a încercat să intre la un meci de fotbal este înrădăcinată în lucruri învechite, care nu vor putea fi înțelese de generațiile viitoare”, a scris Shoajei.

Mulți le-au transmis celor de la FIFA mesaje, cerându-le să interzică federația iraniană după acest caz.

Alt mesaj cu aceeași temă

I-au cerut să piardă ca să nu se lupte cu un israelian!

Un alt caz este cel al sportivului Saeid Mollaei, care a spus că se teme pentru siguranța lui după ce a dezvăluit că cei de la federația de judo i-au cerut să se retragă de la Campionatul Mondial de Judo desfășurat recent în Japonia, pentru a evita să se întâlnească, în fazele superioare, cu un sportiv din Israel.

Cine este femeia pe care Elena Ceaușescu o ura din toți rărunchii. Era actriță și era de o frumusețe rară

Recomandări

Cine este femeia pe care Elena Ceaușescu o ura din toți rărunchii. Era actriță și era de o frumusețe rară

Iranul nu recunoaște statul Israel și le interzice sportivilor să concureze cu sportivi din această țară.

Mollaei a spus că i s-a cerut să se retragă în timpul luptei cu rusul Khasan Khalmurzaev, campion olimpic, pentru că, în cazul unui succes, în runda următoare ar fi nimerit peste israelianul Sagi Muki.

Mollaei a rămas în competiție, dar a fost eliminat în semifinale. Sagi Muki a câștigat titlul și l-a depășit pe Mollaei în topul celor mai buni judoka la categoria 81 de kilograme.

Acesta nu este primul caz când unui sportiv din Iran i s-a cerut să piardă ca să evite să se dueleze cu un sportiv din Israel.

Wrestlerul Alireza Karimi-Machiani i s-a cerut să piardă o luptă, în 2013, și a făcut întocmai, pentru a evita să se dueleze mai apoi cu un israelian.

Citeşte şi:

Activitățile nucleare ale Iranului îngrijorează Franța: „Teheranul să se abţină de la orice acţiune non conformă cu angajamentele sale”

Drama unui judoka iranian. A luptat pentru viața lui și pentru titlul mondial, în timp ce familia sa era amenințată, acasă, de autorități

Iranul pune condiții prealabile unor eventuale negocieri cu Statele Unite

Dinu, despre accidentul provocat de Mario: „Unui băiat cu probleme nu poți să-i cumperi o mașină de 300.000 €. Să meargă cu metroul!”

GSP.RO

Dinu, despre accidentul provocat de Mario: „Unui băiat cu probleme nu poți să-i cumperi o mașină de 300.000 €. Să meargă cu metroul!”

Horoscop 11 septembrie 2019. DOUĂ zodii au mari probleme cu cei dragi

HOROSCOP

Horoscop 11 septembrie 2019. DOUĂ zodii au mari probleme cu cei dragi

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: https://www.libertatea.ro/sport/mii-de-iranieni-cer-excluderea-reprezentantilor-tarii-lor-din-marile-competitii-sportive-in-semn-de-protest-fata-de-regimul-de-la-teheran-2744575

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata