Marius Nasta, spitalul în care se tratează plămânii românilor va fi în sfârşit renovat

0 2


Marius Nasta, spitalul în care se tratează plămânii românilor va fi în sfârşit renovat, foto 123rf.com

Despre condiţiile din spitalele din România se pot scrie volume nenumărate. În general de proză dramatică, condiţiile fiind precare în multe spitale din ţară. Iată că strigătul unor pacienţi nemulţumiţi a fost auzit în sfârşit de autorităţi, iar un ministru s-a deplasat personal, într-o vizită neanunţată. Aşadar, în urma unor sesizari primite de ministrul Sănătăţii din partea unor pacienţi care reclamă condiţiile proaste pe care le-au suportat pe perioada internării la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, pavilionul  Zerlendi, Sorina Pintea a făcut o vizită inopinată în această locaţie.

“ Am trăit o dezamăgire foarte mare, am avut senzaţia că m-am întors în timp. Pacienţii nu trebuie să suporte, pe lângă boală, condiţiile proaste pe care această unitate sanitară le oferă. Pe lângă lipsa dotărilor cu aparatură şi mobilier, mizeria m-a deranjat la fel de mult. Nu înţeleg blazarea personalului medical, de ce acceptă să-i expună pe pacienţi şi pe ei înşişi, acceptând aceste condiţii de foarte multă vreme. Voi lua urgent măsuri pentru ca această situaţie să fie remediată”, a declarat Sorina Pintea dupa această vizită .Conform informaţiilor publicate de Ministerul Sănătăţii, în urmă cu două luni, ministrul Sănătăţii a avut o întalnire cu consiliul medical şi conducerea Spitalului Marius Nasta în care a solicitat întocmirea urgentă a necesarului de dotări şi reparaţii pentru această unitate sanitară. Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat atunci intenţia de a finanta lucrările de reparaţii necesare şi achiziţia de aparatură, astfel încât să fie îmbunătăţite condiţiile de cazare şi serviciile medicale oferite în acest spital. Necesarul transmis de conducerea Spitalului Marius Nasta la Ministerul Sănătăţii nu acoperă în totalitate nevoile de reparaţii şi dotare ale unităţii sanitare, de aceea, ministrul Sănătăţii a decis să se implice personal în întocmirea necesarului de investiţii pentru reparaţii şi achiziţie de aparatură medicală necesară.

Mai mult personal pentru curăţenie este necesar urgent

“ În primul rând, este necesar să suplimentăm urgent personalul care asigură curăţenia în pavilionul Zerlendi, care are în componenţă 3 secţii cu 160 de paturi. De asemenea, cei 8,4 milioane lei solicitaţi cu siguranţă nu sunt suficienţi pentru ca toate corpurile de cladire ale Spitalului Marius Nasta să fie reabilitate, la fel cum nici lampile ultraviolete solicitate nu sunt singurele echipamente necesare pentru dotarea acestui spital. Vom analiza şi care vor fi sancţiunile pe care le vom aplica în acest caz”, a mai declarat Sorina Pintea.
    

Sursa: https://www.csid.ro/rd-18180166

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata