Magda Catone, Emilia Popescu și Claudiu Bleonț, Cetățeni de Onoare în Petroșani

0 36


Consiliul Local Petroșani a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, patru proiecte ce vizează decernarea titlului de ”cetățean de onoare” unor personalități ale vieții culturale. Este vorba despre actori ce și-au început cariera la Petroșani, la ”Teatrul de Stat”, actualul Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”. Consilierii locali au aprobat cele patru proiecte de hotărâre, iar în urma votului din Consiliul Local aceștia au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Petroșani. Magda Catone, Emilia Popescu, Claudiu Bleonț și Marius Stănescu urmează să primească acest titlu duminica viitoare.

Primii trei și-au început cariera la ”Teatrul de stat Petroșani”, actualul Teatrul Dramatic ID Sîrbu. Marius Stănescu este născut la Petroșani unde a urmat cursurile Liceului de Informatică. După mai multe încercări de a intra la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Stănescu este astăzi unul dintre marii actori de teatru și film ai României. Decernarea distincțiilor a fost supusă votului aleșilor locali în contextul împlinirii a 70 de ani de teatru în Petroșani.

Șerban Ionescu (1950-2012)

De asemenea, la sfârșitul lunii martie, același Consiliu a votat oferirea titlului de Cetățean de Onoare post-mortem actorului Șerban Ionescu. Acesta a încetat din viață la doar 62 de ani, în noiembrie 2012, după o grea suferință.

Contactată de Libertatea, actrița Emilia Popescu a declarat: „Mă bucur foarte mult pentru acest titlu, asta se datorează profesorului Mihai Barbu, care în timpul stagiaturii noastre ne-a găzduit la dânsul, și pe mine, și pe Magda și pe Claudiu. Era foarte greu pe vremea aia, au fost ultimii ani de frig si intuneric. E o familie de intelectuali, este fratele marelui caricaturist Ion Barbu. O familie pe care o ador, dar cu care nu prea am vorbit în ultimii 30 de ani, dar când ne-am auzit parcă ne despărțierăm ieri”, a declarat actrița Emilia Popescu. Ea a mai precizat că deși a fost o perioadă grea, s-a simțit ocrotită la Petroșani, acolo unde directoare era mama actorului Marius Stănescu, de asemenea premiat cu acest prilej. „O femeie admirabilă, care a avut grijă de noi și care a înțeles că aveam colaborări la București. Oamenii aceștia chiar ne-au iubit necondiționat! Chiar am emoții că o să îi revăd!”, a mai adăugat actrița pentru Libertatea.

 

Marius Stănescu, Cetățean de Onoare al Petroșaniului

 

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/magda-catone-emilia-popescu-si-claudiu-bleont-cetateni-de-onoare-in-petrosani-2264318

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata