„M-am mai grăbit și să preiau Steaua, nu mai fac din nou aceeași greșeală”

0 2


– Domnule Rădoi, credeți că acum, după acest rezultat important al naționalei de tineret, Contra va fi sub o presiune și mai mare la naționala de seniori?
– Nu cred fiindcă el oricum e sub presiune. Chiar și-a pus singur această presiune! A spus-o răspicat: „Nu mă calific, voi pleca!”. I-am și zis „De ce ai dat declarația asta? Ți-ai creat singur o presiune foarte mare”.

– Și ce v-a zis?
– Că de-asta a venit selecționer și de-asta a fost numit, ca să ducă echipa la Euro 2020.

– Și dumneavoastră ce credeți, ne putem califica?

– Da!

– Aveți și argumente?

– Eu văd cum lucrează Cosmin și staff-ul. În momentul când începe meciul, văd că fiecare jucător știe ce are de făcut, ceea ce până acum nu exista la echipa națională. Pe lângă asta, uitați-vă la mentalitate, ce a reușit Cosmin să creeze acolo într-un timp foarte scurt. Sunt aceiași jucători care au fost și cu alți antrenori, dar schimbarea este radicală din punctul meu de vedere.

– Vă gândiți că puteți fi următorul selecționer al naționalei mari?

– Deocamdată, nu…

– Nu v-ați gândit deloc?

– Mi-au trecut și astfel de scenarii prin cap, cu siguranță, însă eu voi fi în continuare doi ani cu naționala de tineret, până vom termina această campanie. După aceea… nu pot să dau un răspuns acum ce voi face peste doi ani.

– Ascultați următorul scenariu: nu ne calificăm la Euro, Contra renunță și FRF vă propune postul de selecționer. Ce faceți?

– Pas!

– Nu știți când vă mai întâlniți cu șansa asta!

– În primul rând, vreau să continui doi ani cu naționala de tineret.

– Mai sunt și alte argumente pentru care ați refuza?

– Da! Al doilea e că nu cred că sunt pregătit în momentul de față. Am făcut greșeala, acum patru ani, de a încerca să sar niște etape și să merg direct la Steaua. Nu mai repet aceeași greșeală. Și există și al treilea argument: sunt 6 antrenori care merită înaintea mea să preia naționala.

– Îi puteți nominaliza?

– Da! Olăroiu, Petrescu, Hagi, Rednic, Andone, Răzvan Lucescu. În momentul în care toți acești antrenori, care au făcut ceva pentru fotbalul românesc, vor refuza, de-abia atunci voi lua în calcul o eventuală ofertă. 

„N-am vrut să mă întorc de la Euro împreună cu echipa pentru că știam că va fi multă lume la aeroport și aș fi captat multă atenție eu. Am vrut ca jucătorii, care au meritul total al calificării în semifinale, să fie în centrul atenției, nu eu”

„Am revăzut meciul cu Germania de 6-7 ori, iar repriza a doua de vreo 11-12 ori. Ce aș face acum altfel în acel meci? Probabil că aș schimba sistemul la scorul de 2-1”

„Am refuzat două oferte din Golf și una din Europa. Cea din Europa era tentantă, dar nu financiar, ci numele clubului. Nu vă spun nici măcar țara, că apoi e ușor de dedus cine m-a căutat”

„Vom avea o problemă foarte mare la Olimpiadă, nefiind dată FIFA, probabil că doar cluburile care vor avea un interes financiar ne vor lăsa jucătorii”

MIREL despre…

… Becali

„Suntem nași-fini, dar nu discutăm. Nu mai vreau fiindcă nu putem ocoli subiectul fotbal și mai devreme sau mai târziu mă va întreba cum e un jucător, eu zic că e foarte bun, va ajunge la FCSB și el va zice că l-a luat că a zis finu. Și nu vreau să fiu acuzat”

… demiterea preparatorului fizic

„Dacă eram de acord cu decizia patronului de a-l demite, atunci o acceptam. Dacă nu eram de acord și el tot îl dădea afară, atunci îmi luam băgăjelu și la revedere și eu”

… Panțâru

„M-aș bucura pentru el să facă față. Are calități, dar în momentul de față, o spun foarte sincer, nu sunt foarte încrezător că poate intra direct titular și nici că o să poată să facă față la Steaua”

… Eugen Neagoe

„Am văzut imaginile când i-a venit rău și mai greu mi-a fost că era soția lîngă mine. Mi-a zis că de ce îmi mai trebuie mie fotbal. Și i-am zis așa, nouă ne trebuie fotbal cum vă trebuiesc vouă farduri sau genți, e la fel. Ok, pasiune, dar tu nu ai nevoie să mai faci asta, pentru că avem o situație financiară bună. Tocmai asta nu ai înțeles, e vorba de pasiune, nu e vorba de bani”

… despre Dinamo

„Ce nu înțeleg eu e de ce patronul echipei e acuzat în momentul de față. Pentru că eu văd în presă jucători cu 15.000 de euro salariul pe lună, 12.000, 10.000. Echipele care au terminat în fața lor, Sepsi, Gaz Metan, Viitorul, poate și Craiova, nu dau salariile astea. Patronul a adus director sportiv, manager, președinte, nu a mers, i-a schimbat, au venit alții. Toți antrenorii au decis transferuri, salarii, cine vine, cine pleacă, deci nu înțeleg de ce e acuzat Ionuț Negoiță”

ECHIPELE LUI RĂDOI

Jucători alături de care a evoluat

Lobonț – Contra, Belodedici, G. Popescu, Chivu – Gâlcă, D. Munteanu – Ad. Ilie, Hagi, Mutu – V. Moldovan

„Hagi e singurul de aici cu care n-am jucat, e marele regret al carierei mele. Lăsați-mă măcar să-l trec în acest 11, dacă n-am avut șansa asta să joc și eu alături de el. A fost imens”
Mirel Rădoi

Jucători împotriva cărora a evoluat

Barthez – Zambrotta (Thuram), Cannavaro, Maldini, Evra – Desailly, Ambrosini (Pirlo) – Robben, Totti, Del Piero – Henry (Inzaghi)

Poliţia ghidată de interlopi a ratat-o pe Alexandra. Nicușor Oacă: ”De ce te-ai oprit și ai stat în fața porții, până dimineață? Vă dau eu răspunsul’

Libertateahttps://www.gsp.ro/fotbal/nationala/mirel-radoi-mesaj-clar-pentru-burleanu-si-becali-m-am-mai-grabit-si-sa-preiau-steaua-nu-mai-fac-din-nou-aceeasi-greseala-573612.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata