IMM-urile au dat drumul la angajări în 2019. Numărul de joburi din companiile mici și mijlocii a crescut cu peste 60% față de anul trecut

0 0


Cele mai multe joburi au fost postate de companiile care activează în domeniul vânzărilor (2.115), fiind urmate de Resurse Umane (2.100 de locuri de muncă) și Bănci (1.932). Următoarele în topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajărilor, sunt companiile din sectorul Achizițiilor, cele din Alimentație / HoReCa și Transport / Distribuție.

De cealaltă parte a clasamentului, cu mai puțin de 200 de locuri de muncă disponibile de la începutul anului și până în august se află companiile cu activități în Service-uri și Reparații, cele din Farma, Petrol și Gaze și Asigurări.

„Companiile mici și mijlocii au avut un an de creștere impresionantă și au ieșit la ‘vânătoare’ de candidați, oferind, în multe cazuri, condiții similare cu marii jucători multinaționali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale și beneficii extrasalariale, ci și de perspective de dezvoltare, flexibilitate și promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, și candidații sunt destul de atrași de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri și foarte tineri, care caută mai degrabă experiențe care să-i dezvolte decât salarii mari”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, în România sunt peste 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajați de pe piață. Salariul mediu net pe care îl câștigă un angajat care lucrează într-un IMM este de aproximativ 700 de euro pe lună.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro

https://www.elle.ro/lifestyle/imm-urile-au-dat-drumul-la-angajari-2019-numarul-de-joburi-din-companiile-mici-si-mijlocii-crescut-cu-peste-60-fata-de-anul-trecut-670633/

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata