„Îmi plăcea mult, semăna cu Messi”

0 3


„«L-am debutat» la Steaua pe Florentin Matei, pe când avea 16 ani. Era la juniori, la Steaua. În 2009, m-am dus la multe meciuri cu Teia Sponte și cu Basarab Panduru și i-am luat la echipa mare pe Alin Toșca și pe Florentin Matei.

Pe Toșca nu l-am băgat, după care a plecat la Viitorul, dar pe Matei l-am băgat în vreo două meciuri. Îmi plăcea foarte mult, semăna cu Messi în mișcări, ca dezinvoltură. A jucat, după care eu am plecat în vara lui 2010. Apoi a plecat și el”, a spus Stoichiță la TV Digi Sport.

Șeful Comisiei Tehnice de la FRF susține că selecționerul Cosmin Contra e cu ochii pe Matei: „L-am revăzut pe Florentin prin Ucraina, unde s-a regăsit. Este foarte talentat, depinde numai de el. Ochii lui Contra sunt deschiși tot timpul, este ager. Să dea Domnu’ să prindă un sezon foarte bun și să joace. El se pliază la mijloc pe orice poziție. E consecvent în cea vrea să facă. Are o tehnică excepțională”.

BORNELE CARIEREI LUI MATEI

2005
– ajunge la Centrul de copii şi juniori al Stelei, avea numai 12 ani

2010
– debut în Liga 1, la 17 ani şi o lună, în luna mai: FCSB – U Craiova 2-0
02 02 debut
2013
– marchează primul gol la 20 de ani şi jumătate, în noiembrie: Tavria – Volin Luţk 2-2
2016
– joacă primul meci în Europa, la 23 de ani, în iulie: Başakşehir – Rijeka 0-0
2017
– câştigă primele şi singurele trofee din carieră, face eventul în Croaţia cu Rijeka
– înscrie primul gol în cuple europene, la 24 de ani, în iulie: Rijeka – The New Saints 2-0

Vezi și:

VIDEO Teja i-a încredințat misiunea transferurilor lui Becali: „El se ocupă” » Cum va reacționa când patronul va anunța primul „11” la TVhttps://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cuvinte-uriase-ale-antrenorului-cu-care-a-debutat-florentin-matei-la-steaua-imi-placea-mult-semana-cu-messi-557138.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata