„Îl așteptăm în naționala noastră”

0 2


Echipa Gazetei Sporturilor prezentă în Moldova a stat azi de vorbă cu Dragoș Hâncu, vicepreședintele Federației de Fotbal din Republica Moldova, care a dat detalii despre situația actuală a atacantului direct din biroul său de la Chișinău.

„Noi ne dorim ca Postolachi să ajungă la naționala Republicii Moldova. Am avut mult timp discuții cu jucătorul și cu părinții acestuia. Părinții consideră că e mult prea devreme să ia o decizie finală. Noi am primit această informație cu înțelegere. Vom mai reveni la un dialog după ce se va termina această campanie.

El nu are drept să joace pentru naționala României. O decizie ca atare ne poate da FIFA. Cazul în sine se judecă dacă cineva face contestație. N-ar fi bine dacă o terță parte ar contesta legalitatea participării jucătorului în naționala României. Orice echipă ar putea contesta naționala României dacă Postolachi ar juca pentru reprezentativa din România. Dacă va ajunge un moldovean la naționala României, m-aș bucura.

Din câte știu eu, străbunicii lui sunt născuți în România. Legea cu privire la cetățenie se aplică pentru părinții sau bunicii născuți până în 1940 în România. Noi îl așteptăm la naționala Moldovei”, a declarat Dragoș Hâncu pentru GSP.ro.

Virgiliu Postolachi în mijloc // Foto: Guliver/GettyImages

Dragoș Hâncu a purtat discuții și cu oamenii de la FRF: „Am vorbit cu Răzvan Burleanu și Cosmin Contra și le-am explicat că e normal să luptăm pentru acest jucător. Cel mai important e că încă nu avem un răspuns clar din partea jucătorului. Dacă jucătorul nu vrea, noi nu vom insista. Noi la fiecare acțiune i-am trimis convocare. La ultima convocare am primit răspuns de la PSG în care ne-a spus că nu poate participa”.

Vezi și:

PSG – DRESDA 6-1 // Francezii anunță: Virgiliu Postolachi, jucătorul dorit la naționala României, pleacă de la PSG! Oferte din Belgia, Olanda și Germania

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Lovitura pregatita de Guvern. Veniturile care vor fi tăiate cu 50%

Libertateahttps://www.gsp.ro/international/stranieri/video-exclusiv-virgiliu-postolachi-subiect-de-disputa-intre-frf-si-fmf-dragos-hancu-vrem-sa-joace-pentru-noi-572332.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata