Gemenele Maya și Ingrid Fac Terapie împotriva Tetraparezei, Până La Operația Din SUA

0 2

De
Cristian Burcioiu,

Miercuri, 17 iulie 2019, 06:00

În cei opt ani scurși, gemenele au făcut mii de ore de terapie pentru a-și putea folosi cât de cât normal mâinile și picioarele. Ba chiar au devenit personaje ale unei povești în care până și jucăriile lor preferate primesc ajutor de la specialiști, pentru ca micuțele să îndure mai ușor suferința.    

Viața celor două fetițe – eleve în clasa întâi la Școala Generală nr. 3 din Slobozia – se împarte între școală, de unde nu lipsesc niciodată, și lungile ședințe de kinetoterapie, care le ajută să-și întrețină musculatura afectată de contracturile cauzate de boală.

Trei zile pe săptămână, de la prânz și până spre seară, Maya și Ingrid au întâlnire cu terapeuții specializați în masaje medicinale, exerciții menite să le redea elasticitatea musculaturii și a tendoanelor. Pentru ca ședințele epuizante, calculate deja în mii de ore, să nu le sperie pe gemene, specialiștii și părinții au recurs la diverse metode pentru a le distrage atenția.

Și păpușile gemenelor primesc ajutor medical, ca într-o poveste

”Pentru a le fi mai ușor de acceptat, am transformat totul într-o poveste. Întotdeauna, la ședințele de kineto ținute la cabinet sau acasă avem lângă noi și jucăriile preferate. Ursuleții sau iepurașii din pluș, păpușile…Toate jucăriile fac aceleași exerciții și astfel totul trece parcă mai ușor. E una dintre modalitățile prin care încercăm să ne motivăm copilele, pentru că nu de puține ori ne spun că tare sunt obosite…Și nu ne permitem să renunțe”, ne-a spus Mirela Costache (34 de ani), mama gemenelor.

Gemenele sunt pe
lista de urgențe

La intervale de câteva luni, Maya și Ingrid merg în Ucraina pentru tratament, la Clinica Internațională de Reabilitare de la Truskavets, unde specialiștii le fac, timp de două săptămâni, mai multe tipuri de masaje.

Aceasta este etapa pregătitoare pentru intervenția chirurgicală extrem de complicată la care vor fi supuse în SUA, la Children Hospital, din Saint Louis, Missouri. Medicul care le-a studiat istoricul medical și le-a pus pe lista de urgențe, T.S. Park, le-a spus părinților că, după operația pe măduvă, gemenele vor putea merge și își vor putea folosi mâinile mult mai bine.

”Pentru a ne putea vedea vedea visul cu ochii, adică pentru ca gemenele noastre să poată să meargă fără ajutor, avem nevoie de 100.000 de dolari. Numai cu donații din partea oamenilor vor reuși să strângem banii necesari operației”, este mesajul mama fetelor către toți cei care o pot ajuta.  

Cei care
doresc să le ajute pe gemenele Maya și Ingrid, o pot face donând 2 euro prin
SMS la numărul 8828 cu textul « MAYA ȘI INGRID ».

Donează prin
sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează
2 % din impozitul pe venit către
Fundația Ringier. Detalii
pe 
www.ajutacopiii.ro 

* Suma alocată cauzei este de 2
euro și banii se rețin o singură dată.
Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil,
Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la
achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua
Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai
multe despre 
copiii pe
care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE
UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Citeşte şi:Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/gemenele-maya-si-ingrid-fac-terapie-impotriva-tetraparezei-alaturi-de-jucariile-preferate-operatia-salvatoare-pentru-care-sunt-programate-in-sua-costa-100-000-de-dolari-2694448

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata