FCSB // Aşa va arăta primul „11” al lui Mihai Teja » Avantajele și dezavantajele aduse de noile mutări și trecerea la 4-3-3

0 3

FCSB încă n-a disputat niciun meci amical în stagiul din Spania, dar antrenorul care a preluat echipa de la Nicolae Dică şi-a creionat deja un prim „11” cu care să abordeze ceea ce va însemna ultima parte a sezonului regulat şi apoi play-off-ul. Vor fi 3 mari schimbări, iar prima e dată de aşezarea în teren. Teja îi va face pe plac patronului şi va antrena modulul 4-3-3.

Apoi, cele două achiziţii bifate în această iarnă îşi vor face loc în formula de bază. Florentin Matei şi Adrian Stoian sunt văzuţi de Teja ca variante perfecte pentru postul de inter. Ei se luptă pentru titularizare cu Moruţan şi Teixeira, soluţii de asemenea pentru zonele respective. În privinţa închizătorului, Nedelcu va începe ca titular şi pentru că Pintilii încă nu se antrenează la capacitate maximă după problema medicală pe care a avut-o.

Defensiva va avea, spre deosebire de marea majoritate a meciurilor din prima jumătate a sezonului, o componenţă în care fiecare jucător va evolua pe postul său de bază. Planici şi Bălaşa, singurii stoperi de meserie din lot, vor face cuplu în centru, iar Benzar şi Momcilovici vor apărea pe benzi. Sârbul Marko va reveni după o absenţă record. N-a mai bifat un meci oficial de peste 5 luni, s-a accidentat în Hajduk Split – FCSB 0-0, după care a suportat o recidivă şi n-a mai jucat deloc.

FCSB în 4-3-3: Bălgrădean – R. Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici – Fl. Matei, Nedelcu, Stoian – Man, Gnohere, Fl. Tănase

AVANTAJ

Bancă lungă şi bună în ofensivă

Modul în care arată lotul îi oferă lui Teja foarte multe soluţii în privinţa jucătorilor de atac. Pe lângă titulari, există nume care oricând pot aduce plus-valoare din postura de rezerve: Florinel Coman, Moruţan, Teixeira, Mihai Roman. Cărora li se va adăuga Carlos Fortes, în cazul în care transferul portughezului va fi în cele din urmă rezolvat.

DEZAVANTAJ

Bancă scurtă şi subţire în defensivă

Apărarea continuă să fie marea problemă. Dacă la nivelul titularilor lucrurile arată bine, pe bancă, Teja nu are la dispoziţie jucători care să se apropie de acelaşi nivel. De fapt, cu excepţia postului de fundaş stânga, unde sunt Morais şi Stan, pe celelalte 3 poziţii există, ca alternativă, doar improvizaţii: Jakolis pentru fundaş dreapta şi Filip pentru fundaş central.

„Şi care e problema că Moruţan şi Florinel Coman vor fi rezerve? Sunt tineri, vor avea tot timpul din lume să joace. Acum, prioritate e să luăm titlul”
Gigi Becali, patron FCSB https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/fcsb-asa-va-arata-primul-11-al-lui-mihai-teja-avantajele-si-dezavantajele-aduse-de-noile-mutari-si-trecerea-la-4-3-3-557562.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata