Există Două Tipuri De Călătorie în Timp, Iar Cercetătorii Consideră Că Una Dintre Ele E Posibilă! Explicațiile Unui Cercetător | Ştiri | Libertatea

0 1


Miercuri, 11 septembrie 2019, 21:00

„Călătoria în viitor, posibilă”

Brian Greene, profesor de fizică la Universitatea Columbia

Greene spune că știm cum să călătorim în timp de aproape 100 de ani. Albert Enstein a demonstrat că timpul încetinește cu cât călătorești mai aproape de viteza luminii.

Deci, ai putea să pleci de pe planeta Pământ, zbori aproape de viteza luminii, pentru tine timpul curge mai încet, iar când te întorci din nou pe Pământ, te vei întorce de fapt la o versiune din viitor al acestuia. Ai călătorit în timp.

O altă modalitate este să te poziționezi lângă o sursă foarte puternică de gravitație, cum ar fi o stea neutronică sau o gaură neagră.

În câmpul acela gravitațional foarte puternic, timpul curge mult mai încet relativ cu tot ce îl înconjoară.

Deci, poți să faci asta pentru o vreme și după, din nou, te întorci la o versiune din viitor a planetei Pământ.

Călătoria
în trecut, un subiect controversat printre fizicieni

Greene ține să menționeze că lucrurile legate de călătoria în viitor nu sunt controversate deloc. Cei mai mulți fizicieni sunt de acord cu posibilitatea ei.

Dar când vine vorba despre călătoria în trecut, atunci părerile încep să fie împărțite. Mulți cercetători cred că nu e posibilă.         

Recomandări

Ea este actrița din România căreia i s-a propus să joace la Hollywood, dar a refuzat

Cercetătorii încep să ia în considerare călătoria în trecut atunci când este introdus „conceptul de găuri de vierme”.

Găurile de vierme sunt în esență niște
tuneluri care conectează un loc din spațiu cu un altul. Greene ne invită să ne
gândim la ele ca la niște scurtături.

Cum
călătorești în trecut folosind găurile de vierme

Teoretic, dacă unul dintre capetele tunelului (găurii de vierme) este poziționat lângă o gaură neagră sau se mișcă la o viteză uriașă, atunci între cele două capete ale tunelului se va crea o diferență de timp.

Într-o direcție a tunelului, se va putea călători în viitor, în cealaltă vei călători în trecut.

Brian Greene atrage totuși atenția că, în primul rând, nu se știe dacă găurile de vierme există. Până acum, acestea reprezintă doar un concept. Și chiar dacă ar fi reale, nimeni nu poate spune dacă se poată călători prin ele.

Cei mai mulți cercetători consideră că nu e posibil să ajungi în trecut printr-o gaură de vierme. Dar  totuși, nimeni nu poate spune asta cu siguranță.

Sursă: businessinsider.com

Dinu, despre accidentul provocat de Mario: „Unui băiat cu probleme nu poți să-i cumperi o mașină de 300.000 €. Să meargă cu metroul!”

GSP.RO

Dinu, despre accidentul provocat de Mario: „Unui băiat cu probleme nu poți să-i cumperi o mașină de 300.000 €. Să meargă cu metroul!”

Horoscop 12 septembrie 2019. Zodia care are probleme cu prietenii din cauza banilor

HOROSCOP

Horoscop 12 septembrie 2019. Zodia care are probleme cu prietenii din cauza banilor

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: https://www.libertatea.ro/stiri/business-insider-exista-doua-tipuri-de-calatorie-in-timp-iar-cercetatorii-considera-ca-una-dintre-ele-e-posibila-2744555

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata