EXCLUSIV Ion Țiriac

0 2

Miliardarul român nu poate accepta planul lui Gerard Pique de schimbare a formatului Cupei Davis. Competiția ar lua formatul din alte sporturi, un campionat mondial comprimat într-un turneu centralizat. 

„E cea mai mare rușine! Acest format nu va ține mult. Se va termina imediat. E cel mai ridicol lucru pe care l-am văzut în viața mea. O rușine pentru tot sportul mondial! Adevărat, sunt prea multe turnee. În cazul în care voiai să faci un campionat mondial, nu așa se procedează. Ne-am gândit mult la treaba asta, există mulți adepți ai unei asemenea idei. Dar nu așa!

Pietrangeli, numărul 1 în Cupa Davis, Santana – numărul doi, Năstase – numărul trei, eu sunt numărul patru, Stan Smith, toți spun că e o rușine. Păi, am discutat recent cu doamna primar al Madridului. La turneul mondial vor fi 18 echipe. Și-mi zicea: „Aoleu, am nevoie de 18 vestiare!”. Acum vă gândiți? Ce-ați făcut când ați acceptat și v-au păcălit? ”, a declarat Țiriac pentru GSP.ro. 

Discuție suprarealistă cu Gerard Pique

Întrebat dacă implicarea lui Gerard Pique, omul care a inventat și a impus acest format al Cupei Davis, l-a deranjat, Țiriac nu s-a ascuns după cuvinte.

„Eu sunt cu Real Madrid de 40 de ani, nu cu Barcelona. I-am spus lui Pique la Wimbledon, unde a fost invitat și el în loja regală: «Pot să-ți dau și eu un sfat în fotbal? Ce-ar fi să bateți penalty-ul cu capul? Puneți mingea jos, pe iarbă, și dați cu capul de la 11 metri. Și vedeți dacă merge sau nu!».

Vii să mă înveți tu pe mine cum se procedează în tenis? A zis că lucrurile se schimbă. OK, se schimbă, însă numai pentru că federația internațională vrea 80 de milioane de euro?”, povestit Ion Țiriac.

 

Vezi și: 

EXCLUSIV, VIDEO+FOTO Ion Țiriac, la 80 de ani » Interviu-eveniment cu cel mai bogat român: „Adevărul e că împlinesc 160 de ani”https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/exclusiv-ion-tiriac-567146.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata