Elevii Din Constanța Au Dat în Judecată Guvernul Pentru Că A Plafonat Decontarea Navetei | Ştiri, Știri România | Libertatea

0 0


De
Răzvan Mihalașcu,

Miercuri, 21 august 2019, 15:17

Elevii din Constanța au precizat că se confruntă de mai mulți ani cu problema decontării abonamentelor la transport și au explicat de ce au decis să dea în judecată Guvernul.

„Încă din 2016, elevii din România s-au aflat în imposibilitatea decontării cheltuielilor de transport, fiindu-le încălcat dreptul prevăzut la art. 84, alin. (3) și (3^1) din Legea educației naționale nr. 1/2011 din cauza apariției tarifelor maximale impuse operatorilor de transport județean pentru abonamentele elevilor sub forma unor obligații de serviciu public, dar fără acordarea unor compensații. Astfel, din cauza acestui fapt, aceștia nu respectau tarifele, iar elevii nu puteau deconta facturile primite la licee, fiind invocate diferențele de tarif dintre lege și realitate”, a anunțat Asociația Elevilor din Constanța, într-un comunicat.

Mai mult, elevii constănțeni atrag atenția că din 28 iunie a intrat în vigoare ordonanța de Guvern privind eliminarea transportului județean.

În contextul cazului de la Caracal, Federația Elevilor din România a cerut Guvernului să asigure transport public pentru copii în toate localitățile, pentru a nu mai fi nevoiți să meargă cu „la ocazie”.

Citeşte şi:

Soția președintelui Asociației TATA a cerut ordin de restricție, acum o lună, dar instanța a respins cererea. Bărbatul a fost reținut acum, acuzat că și-a violat fiica

Un bărbat internat la Săpoca a fost găsit spânzurat în curtea spitalului, anul trecut. Familia acuză spitalul: „Ore în șir nu au văzut că lipsea, nu l-a căutat nimeni”

Urmează trei zile de caniculă! Temperaturile vor ajunge la 37 de grade Celsius

GSP.RO

VIDEO Ce făcea o femeie acasă, în lipsa soțului. Bărbatul a rămas fără cuvinte și a publicat filmulețul intim

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: https://www.libertatea.ro/stiri/elevii-din-constanta-au-dat-in-judecata-guvernul-pentru-ca-a-plafonat-decontarea-navetei-2727337

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata