După rolul regelui Ferdinand, Ioan Isaiu s-a trezit compătimit de cunoștințe

0 10


Recent, Isaiu l-a întruchipat pe regele Ferdinand într-o piesă istorică, iar reacția cunoștințelor sale l-a uluit peste măsură. Oamenii, care-l știau june vânjos, au descoperit în el un… bunic și s-au grăbit să-l compătimească.

„Am îmbătrânit, ca toți cei din generația mea, dar trăiesc din plin vârsta asta și le voi trăi și pe viitoarele, până când nu vor mai fi vârste de trăit. Mă sună oameni care nu m-au văzut de mult timp și simt compasiune în glasul lor, mai ales după ce am intrat în pielea și înfățișarea multor persoane istorice, precum regele Ferdinand. Totuși, nu am îmbătrânit chiar atât de mult”, spune actorul.

Ioan Isaiu s-a trezit compătimit de cunoștințe

Rolul lui Ferdinand i s-a potrivit mănușă lui Ioan, după ce a trecut prin niște schimbări fizice – de pildă, și-a lăsat barbă! În plus, actorul este un mare admirator al regelui care a condus România în urmă cu 100 de ani.

„E a doua oară când mă întâlnesc cu acest personaj istoric și îmi dă senzația de mare responsabilitate, mai ales acum, la 100 de ani de când faptele sale au schimbat soarta acestui popor”, a adaugat Ioan Isaiu.

Parte din echipa de actori și cascadori „Lupii albi”, care promovează obiective istorice prin evenimente artistice, Isaiu l-a întruchipat pe rege într-un spectacol care a avut loc într-un spațiu neconvențional, la Palatul Mogoșoaia.

Ioan Isaiu (FOTO dreapta), alături de ‘Lupii Albi’

CITESTE SI:  Direcția 5 vinde artă la pachet. Marian Ionescu a combinat concertele cu expoziții de pictură

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/ioan-isaiu-s-a-trezit-compatimit-de-cunostinte-2455167

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata