Dragoș Zamfirescu, medicul Andreei Marin, face operații gratuite

0 7


Medicul Dragoș Zamfirescu a strâns o echipă de chirurgi și împreună au redat speranța multor persoane cu probleme de sănătate. Totul, fără costuri, lucru mai rar în România.

„Să știți că până astăzi, am operat deja, în acest an, 61 de pacienți în acest format. Făceam lucrul acesta natural, la noi în clinică, până când, întâmplător, doamna Andreea Marin ne-a descoperit și a zis: «Uite, ce oameni de care nu știe nimeni, care fac atâtea lucruri! Hai să facem mai profesionist, adevărat! Poate sunt și alți pacienți care nu știu că se pot face operații și stau acolo!». Campania este inițiativa doamnei Andreea Marin, dar noi făceam lucrurile acestea și înainte”, ne-a declarat medicul Dragoș Zamfirescu.

Dragoș Zamfirescu, specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, a fost dintotdeauna preocupat de binele oamenilor care au ajuns la el. Așa se face că a găsit diverse metode pentru a acoperi costurile consumabilelor folosite la fiecare act medical.

„Am avut surpriza să descoperim, prin inițiativele noastre personale – am publicat pe site sau din om în om sau organizam câteva evenimente – că sunt mulți oameni în România care au suflet, care vor să ajute. Avem câteva cazuri care sunt adoptate, pur și simplu. O persoană, o familie îi ia și le plătește operațiile, uneori chiar foarte multe, copii cu arsuri, copii cu malformații. Noi ne ocupăm și le prezentăm: «Uitați ce face fetița respectivă, uitați unde sunt banii dumneavoastră!». Unii donează 50 de lei, alții cumpără o păpușică făcută de altcineva, alții cumpără un tablou. Până acum, au fost 43.000 de euro strânși pentru 61 de operații”, a declarat, pentru Libertatea, medicul.

A rezolvat cazuri dificile, refuzate în alte părți

Pe 17 octombrie, de Ziua Internațională a Reconstrucției Mamare, medicul Dragoș Zamfirescu a făcut, alături de dr. Ina Petrescu, un maraton: 5 operații de reconstrucție în proiectul „Zetta – Ajută-ne să ajutăm”.

„Am început chiar de la deschiderea clinicii, acum 6 ani, lucrul acesta. Făceam natural și automat, pentru că erau cazuri dificile, refuzate în alte părți, fără alte soluții, fără să aibă posibilități financiare, și noi știind că putem să ajutăm am zis că nu se poate să le dăm drumul acasă, haideți să facem!”, ne-a relatat medicul.

Dragoș Zamfirescu este un doctor renumit, cu rezultate extraordinare, premiere medicale și la noi acasă și în străinătate, care s-a întors de la Bruxelles cu medalia de aur pentru inovație în medicină, dar care a rămas un om modest și care își face meseria cu pasiune.

„Am intrat la facultatea de Medicină în ‘89, înainte de revoluție nu erau foarte multe opțiuni. Mai mult de jumătate din clasa mea de matematică fizică de la liceul din Pitești a dat la medicină, pentru că nu aveam opțiuni. Nu pot să zic că mi-am dorit dintotdeauna să fiu medic, dar era o concurență acolo. Am dat la medicină, poate și părinții au insistat, după care mi-a plăcut. Mai ales am avut noroc să ajung la chirurgie plastică și să devin îndrăgostit de această specializare”, ne-a povestit el.

Donațiile continuă și se fac simplu, pe www.asociatiazetta.ro, apăsând butonul Donează. În doar o lună de la demararea campaniei, medicul și echipa lui au realizat deja 6 operații din cele 50 gratuite pe care le-au promis.

Video: Bogdan Sorocan

VIDEO/ Lili Sandu se mărită! S-a răzgândit în privința căsătoriei, pentru că vrea un copil cu Silviu Tolu

VIDEO/ „Secretul fericirii”, buget de 350.000 de euro. Regizorul Vlad Zamfirescu, lăsat fără text la filmări!

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/dragos-zamfirescu-medicul-andreei-marin-2428325

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata