Dică forțat să inventeze stoper » Plusurile și minusurile celor 3 soluții pentru ”peticirea” defensivei FCSB

0 19


Articol de — Florin Dincă Sambata, 11 August, 03:19

FCSB tremură pentru calificarea în play-off-ul Europa League, după ce i-a pierdut pe Marko Momcilovic și Mihai Bălașa, ambii accidentați în timpul primei manșe din turul 3 preliminar cu Hajduk Split, scor 0-0.

Echipa lui Nicolae Dică mai are un singur stoper valid în lot pentru meciurile cu Gaz Metan și Hajduk Split. ”Roș-albaștrii” n-au reușit să își rezolve problemele din defensivă, iar lejeritatea cu care au tratat situația îi poate costa cel puțin 10 milioane de euro, dacă vor rata calificarea în grupele EL.

Momcilovic și Bălașa s-au accidentat în Croația, astfel că FCSB mai are un singur fundaș central apt pentru manșa retur: Bogdan Planic. Dică va fi forțat să improvizeze dacă cei doi nu se vor recupera până joi și are trei opțiuni pentru postul de stoper:

Dragoș Nedelcu

Mijlocașul adus de la Viitorul a început numai patru meciuri la nivelul primei ligi pe postul de fundaș central, trei dintre ele în tricoul celor de la FCSB. Cu el pe post de stoper, echipele sale au încasat 5 goluri în 4 meciuri.

 Singura parte bună ar fi că această variantă îi permite lui Dică să mențină în fața apărării cuplul Pintilii – Filip care a început foarte bine anul competițional.

minus1 Și-a pierdut postul de titular în acest sezon și e greu de crezut că poate face față lângă Planic.

Mihai Pintilii

Cea mai bună variantă de departe pentru postul de stoper. Pintilii a evoluat de-a lungul carierei în 28 de meciuri ca fundaș central. De patru ori a făcut-o în tricoul FCSB, iar echipa a primit gol de fiecare dată și a obținut patru egaluri. Un egal cu goluri pe Național Arena în confruntarea cu Hajduk Split ar însemna eliminarea din Europa. 

plus1 Pintilii ar oferi siguranță defensivei alături de Planic și ar evolua pe un post care îi este familiar.

minus1 FCSB suferă de fiecare dată când lipsește din linia mediană. Cu el retras în defensivă, Dică ar trebui să mizeze la închidere pe Filip și Ovidiu Popescu, doi jucători mult sub nivelul lui Pintilii, ajuns la 33 de ani.

Lucian Filip

Filip ar putea fi asul din mânecă al lui Dică. Polivalent, acesta poate evolua ca fundaș stânga și închizător, iar în timpul mandatului lui Costel Gâlcă s-a pregătit și ca stoper. A evoluat de cinci ori ca titular în centrul defensivei, de fiecare dată la FCSB, iar echipa a câștigat patru partide și a primit numai trei goluri.

plus1 Filip pare o soluție ceva mai sigură în apărare decât Nedelcu. Și-a câștigat locul în primul ”11” în startul acestui sezon, iar Dică poate profita de moralul și de forma sa bună. 

minus1 FCSB ar pierde cuplul de mijlocași centrali care a dat cel mai bun randament în debutul acestui sezon.

Citește și:https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dica-fortat-sa-inventeze-stoper-plusurile-si-minusurile-celor-3-solutii-pentru-peticirea-defensivei-fcsb-545983.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata