Cristi Dănileț, Cercetat Disciplinar De Inspecția Judiciară Pentru Un Interviu

0 1

De
Răzvan Mihalașcu,

Joi, 18 iulie 2019, 16:35

Judecătorul Cristi Dănileț de la Tribunalul Cluj este cercetat disciplinar este cercetat disciplinar pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu, a anunțat Inspecția Judiciară, într-un comunicat.

S-a reţinut că judecătorul, în afara programului de serviciu, a acordat un interviu în cadrul căruia a formulat afirmaţii de natură să ofenseze alte persoane sau instituţii, cu implicaţii politice sau care afectează imparţialitatea autorităţii judecătoreşti.

comunicat al Inspecției Judiciare

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii judecătorului.

Nu este prima oară când judecătorul Cristi Dănileț este cercetat disciplinar. În ianuarie, Inspecția Judiciară s-a autosesizat, după ce magistratul a publicat un mesaj pe Facebook prin care sugera că Armata ar putea ieși în stradă pentru „a păzi democrați”, notează Mediafax.

Fost membru CSM, judecătorul Cristi Dănileț a criticat constant măsurile coaliției PSD-ALDE privind modificarea Legilor Justiției.

Citeşte şi:Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/cristi-danilet-cercetat-disciplinar-de-inspectia-judiciara-pentru-un-interviu-acordat-in-timpul-liber-2699772

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata