Cosmin Contra, Sfătuit De Un Fost Selecționer Al României: ”Să Joace Mai Riscant” | Fotbal, Sport | Libertatea Cosmin Contra, Sfătuit De Un Fost Selecționer Al României

0 1


De
Ciprian Iana,

Marți, 10 septembrie 2019, 21:04

Aceste rezultate, dar mai ales maniera în care a evoluat formația pregătită de Cosmin Contra, nu au avut darul să-l mulțumească pe Mircea Rădulescu, 78 de ani.

Fostul selecționer al României (1990-1992) a precizat, pentru Libertatea: ”Din punct de vedere strict al rezultatului, trei puncte în două jocuri ”acasă” sunt prea puține. Bine ar fi fost patru puncte, având în vedere că am întâlnit un adversar, Spania, de calibru”.

În ceea ce privește evoluția echipei, fostul director al Școlii Federale de Antrenori a spus: ”Am văzut faze proaste, confuzii și multe greșeli mai ales în apărare. În plus am asistat, inclusiv la jocul cu Malta, la o retragere exagerată în apărare, în așteptarea greșelii adversarului”.

De aceea, Mircea Rădulescu îi recomandă selecționerului Cosmin Contra să abordeze jocurile decisive de pe teren propriu cu Norvegia (15 octombrie) și cu Suedia (15 noiembrie) mult mai ofensiv.

”Contra trebuie să joace mai riscant. Să încurajeze presingul, să recuperăm mingile mai repede și să atacăm poarta adversă. Selecționerul trebuie să găsească soluții pentru a nu mai exista momente de confuzie tactică, să consolideze jocul pentru a avea mai multă constanță și omogenitate și să diversifice faxele fixe, pentru că altfel se crează o obișnuință pentru adversar”.

Chiar dacă Cosmin Contra este sub presiunea rezultatelor, Mircea Rădulescu este de părere că obiectivul, calificarea la Euro 2020, nu este periclitat.

”Calculele artimetice ne dau șanse de calificare. A câștiga două meciuri ”acasă” cu Norvegia și cu Suedia sunt calcule de bun simț. Trebuie să jucăm însă mai curajos!”.

Despre selecția, numai de bine: ”S-a văzut o preocupare a staff-ului tehnic de a aduce la lot cei mai buni jucători. În general, selecționerul s-a orientat bine asupra fotbaliștilor pe care i-a chemat la națională”.

Totuși, Mircea Rădulescu rămâne sceptic în ceea ce privește șansele de calificare ale tricolorilor la CE 2020. ”Am un optimism de 50 %”, a conchis fostul selecționer.

Citeşte şi:

Luiza Melencu s-a despărțit de iubit cu o zi înainte să dispară. Familia a aflat că ultimul apel de pe telefonul ei a fost către niște ”cetățeni romi” din Breaza

Cum putea fi evitat accidentului provocat de Mario Iorgulescu. Experimentatul pilot de raliuri Titi Aur, despre cele trei reguli care trebuie respectate de toți cei care urcă la volan

Interogatoriul lui Gheorghe Dincă a fost întrerupt de procurorul de caz. Discuții aprinse între avocatul familiei Melencu și cel din oficiu

Goana lui Mario Iorgulescu surprinsă de camerele video. Bolidul zboară efectiv pe șosea

GSP.RO

Goana lui Mario Iorgulescu surprinsă de camerele video. Bolidul zboară efectiv pe șosea

Horoscop, marți, 10 septembrie 2019. Probleme mari pentru mai multe zodii. Cine scapă

HOROSCOP

Horoscop, marți, 10 septembrie 2019. Probleme mari pentru mai multe zodii. Cine scapă

Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: https://www.libertatea.ro/sport/cosmin-contra-sfatuit-de-un-fost-selectioner-al-romaniei-sa-joace-mai-riscant-2743248

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata