„Când o femeie vede bărbați semidezbrăcați, se ajunge la păcat!”

0 10

Articol de — Theodor Jumătate Joi, 18 Octombrie, 12:00

Trei sute de femei au încurajat marți naționala Iranului pe stadionul Azadi, din Teheran, în amicalul cu Bolivia, 2-1. Era o premieră după 39 de ani. Dar ultraconservatorii se opun ideii președintelui Hassan Rohani.

Marți, 16 octombrie, a fost o atmosferă și mai frumoasă la Teheran. Era prima oară, după aproape 40 de ani, când femeile au venit la stadion pentru un meci de fotbal. Au fost 300 în tribunele arenei Azadi. Și naționala Iranului a câștigat amicalul cu Bolivia. 2-1.

Dar ideea președintelui Hassan Rohani, de a ridica această interdicție ce dura din 1979, de la sfârșitul revoluției islamice, a fost imediat blocată de aripa politică ultraconservatoare. Însuși procurorul general a anunțat că le va interzice din nou femeilor să asiste la partide de fotbal. Într-o declarație șocantă.

„Sunt în total dezacord cu ce s-a întâmplat marți. Noi suntem stat islamic, noi suntem musulmani”, a tunat Jafar Montazéri. „Când o femeie vede bărbați semidezbrăcați, se ajunge la păcat!”.

Vezi și:  Decizie fără precedent! Toate casele de pariuri, închise de la 1 ianuarie: „Nu se mai poate! S-au răspândit precum ciuma”https://www.gsp.ro/international/campionate/revoltator-politicul-se-implica-si-vrea-sa-indeparteze-din-nou-femeile-din-iran-de-pe-stadion-cand-o-femeie-vede-barbati-semidezbracati-se-ajunge-la-pacat-550958.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata