Câinii din Turnul Babel » Dinamoviștii sunt în team building în Turcia, jucătorii lui Rednic încă nu se cunosc între ei!

0 3

Corespondență GSP din Turcia

Vânzoleala continuă a creat la Dinamo un lot eterogen, cel mai nou din tot campionatul, un grup straniu în care jucătorii nu se cunosc foarte bine nici măcar după nume. Și le amestecă limbile fotbaliștilor. Și lui Rednic, care amestecă română, franceză și engleză când trebuie să dea indicații pentru mai mulți jucători în timpul unui exercițiu. 

Nistor italiano

Italianul Montini, algerianul Atmane, nigerianul Zenke, marocanul Jaadi, englezul Mustoe, albanezul Aliji. Ei alcătuiesc doar o parte din formula pestriță pe care a alcătuit-o Rednic. Mai sunt: francezul Krans, aflat în probe deocamdată, portughezul Salomao. Și mai sunt așteptați încă patru fotbaliști străini noi! Importurile îi învață limbi străine și pe români, și pe „importați”.

Dan Nistor a prins expresii în italiană ca să i se poată adresa lui Montini. „Monti, vieni qua!”, i-a strigat mijlocașul într-un moment în care erau coechipieri la un joc „șase la șase”, pe teren redus. Italianul a marcat și a primit complimentul în română: „Bravo, Montini, ăsta ești!”

Formația lui Nistor a câștigat jocul și Dan i-a făcut în ciudă lui Salomao: „Locul 2 nu se premiază!”. „Ba da, silver!”, a răspuns portughezul. Comunicarea necesită mai multe coduri la Dinamo decât la o echipă obișnuită, fiindcă străinii nu au apucat să învețe română, iar un român ar trebui să fie adevărat poliglot ca să se poată înțelege cu toată lumea din vestiar. 

Aliji e chiar bun

Lipsa omogenității afectează echipa, deși unele semne se văd la fotbaliștii noi. Aliji e o revelație, în condițiile în care clubul se gândea să renunțe la el. Fundașul stânga venise spre finalul anului trecut, dar nu a jucat deloc, fiindcă avea probleme medicale. Rednic a avut răbdare, i-a permis să se trateze și l-a luat în cantonament. 

Albanezul cu cetățenie elvețiană e un „lateral” tehnic, fin, bun și pentru faza de atac. E mai „curat” în joc decât e englezul Mustoe, care se bazează pe forță și pe alergătură. Aliji, 24 de ani, pare primul câștig de la sosirea în Antalya, o mică victorie într-un turneu în care echipa pierde pe linie în amicale.

Au schimbat 20!

Comunicarea greoaie constituie un motiv pentru care Dinamo încă nu arată mai bine decât în 2018 și nici nu se va omogeniza curând echipa, fiindcă mai continuă schimbările. În șase luni, de când a început sezonul, roș-albii au dat afară 20 de jucători și i-au înlocuit cu alții! Un „supraviețuitor” cum e Nistor a schimbat aproape toți colegii, deși el a rămas la același club. 

Cine a dispărut din lot de la startul sezonului până acum:

Pesici, Katsikas, Corbu, Axente, Șerban Se antrenează singuri la Săftica
Penedo liber de contract
M. Popescu St. Mirren, Scoția
S. Popovici Hermannstadt
Hanca Cracovia, Polonia
Mahlangu Ludogoreț, Bulgaria
Târcoveanu Viitorul
Olteanu Poli Timișoara
Neicuțescu Chindia
Moldoveanu Petrolul
Delorge Lierse, Belgia
Mezague liber de contract
Cooper liber de contract
Subotici liber de contract
Grozav Kisvarda, Ungaria

Cine a venit recent:

Aliji fundaș stânga albanez
I. Filip mijlocaș defensiv român
Mustoe fundaș stânga englez
Reda Jaadi mijlocaș ofensiv marocan
Kevin Krans mijlocaș francez
Montini atacant italian
Ait Atmane mijlocaș central algerian
Zenke extremă dreapta nigerianăhttps://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/cainii-din-turnul-babel-dinamovistii-sunt-in-team-building-in-turcia-jucatorii-lui-rednic-inca-nu-se-cunosc-intre-ei-557703.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata