„Avem trei atleți în jurul cărora construim!”

0 27

Articol de — Marian Ursescu Luni, 13 August, 18:06

Florin Florea, președintele FR Atletism, spune că România nu mai are vârfuri, dar că atletismul românesc se află pe un drum ascendent

Fără medalie la Europenele de la Berlin, federația de atletism nu și-a realizat obiectivul, plecând cu dorința de a prinde un loc pe podium. Șeful federației, începând cu anul trecut, explică ce e de făcut și cum poate ieși România din groapa fără fund în care pare că a intrat.

– Domnule Florea, a patra ediție fără medalie la Europene pentru România!
– Da, e dureros. Este preocuparea noastră principală. Înainte de Berlin ne gândeam la o medalie, la Alina Rotaru, la Elena Panțuroiu, chiar la Ancuța Bobocel, dar socotelile de acasă nu s-au potrivit cu cele de la Berlin! Oricum, eu vreau să-i felicit pe sportivi că s-au implicat și au făcut parte dintr-un spectacol extraordinar, la Berlin.

– Un spectacol la care România, din păcate, nu mai este parte!
– Așa este, nu mai avem vârfuri. E greu să crești atleți de performanță. Am dus însă 36 de sportivi la Berlin, tocmai pentru a-i familiariza cu competițiile de anvergură. Dacă nu mergi la astfel de competiții, cum poți să te motivezi și să reziști psihic presiunii? Politica federației e aceea de a duce la o competiție majoră pe toți atleții care-și fac baremul. Sunt sportivi care mi-au spus, au recunoscut că, la Berlin, emoțiile i-au copleșit, atmosfera, spectacolul i-a făcut să nu se poată concentra cum trebuie.

– Pe cine mizați dumneavoastră, în viitor, că ar putea urca pe podium la un European, de exemplu?
– Sunt trei sportivi care, în următorii ani, cred că vor avea rezultate. Alin Firfirică e un copil care stă bine emoțional, a fost la primul său contact cu lumea bună și s-a comportat onorabil. Panțuroiu, la fel, a avut un pic de neșansă, dar la ora actuală este între primele 7-8 atlete ale probei, în lume. Ceea ce e foarte bine. Și ar mai fi Alina Rotaru. Dintr-o greșeală ea nu s-a calificat în finală. La Campionatele Naționale sărise 6,72 metri. Cu un astfel de rezultat prindea podiumul. Vom analiza pe 30 august tot ceea ce s-a întâmplat la Europene. Cum am mai spus, preocuparea noastră este de a reveni în top.

Vezi și: 27 de țări au medalie la Europenele de Atletism, România NU! Analiza unei situații fără ieșire în sportul româneschttps://www.gsp.ro/sporturi/atletism/am-ratat-tot-la-europene-dar-presedintele-fr-atletism-e-optimist-avem-trei-atleti-in-jurul-carora-construim-546163.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata