”Arată-mi ce frumoasă ești, altfel nu joci în națională!” » Abuzuri grave! Scandalul de sexism merge până la Guvern

0 3


Într-o țară măcinată de războaie și în care femeile sunt discriminate, și fotbalul are de suferit.

Un scandal de proporții a izbucnit la naționala feminină a Afganistanului, după ce 9 jucătoare excluse din echipă s-au plâns la FIFA. Au denunțat abuzurile sexuale sistematice practicate la federația de la Kabul, în care sunt implicați înalți oficiali și antrenori.

„Arată-mi ce frumoasă ești, pentru că doar fetele splendide joacă în națională!”, era fraza repetată obsedant fotbalistelor aspirante la lotul reprezentativ. Și conexiunile mergeau până la Guvern!

Procuratura a intrat pe fir

Fostul căpitan al naționalei, Khalida Popal, a acuzat teroarea instaurată de președintele federal Keramuddin Karim, reclamând violențele sexuale suferite de unele colege.

„În loc să fie însă pedepsiți, vinovații au primit promovări. Sexul era folosit ca armă de presiune”, a acuzat într-un interviu la BBC jucătoarea de 31 de ani, refugiată politic în 2011 în Danemarca.

+3 FOTO

Khalida le-a dat curaj altor victime să-și povestească dramele și cum au fost obligate să-și ofere corpul ca marfă de schimb pentru un loc în națională.

FIFA a deschis o anchetă, președintele Ashraf Ghani a vorbit despre „un profund șoc național”, iar Procuratura investighează cazurile. VIDEO+FOTO Derapaj pe scena de la Paris » Cel mai controversat moment de la gala Balonului de Aur: inclusiv Mbappe a rămas mască!https://www.gsp.ro/international/campionate/arata-mi-ce-frumoasa-esti-altfel-nu-joci-in-nationala-abuzuri-grave-scandalul-de-sexism-merge-pana-la-guvern-554639.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata