Adelina Pestrițu le-a răspuns tuturor criticilor ei. „Ceva mai absurd n-am auzit”

0 21


 

Fosta vedetă de televiziune Adelina Pestrițu a devenit mămică pentru prima oară vineri, 3 august 2018. Bruneta a adus pe lume o fetiță, Zenaida Maria, fruct al poveștii de dragoste pe care vedeta o trăiește cu Virgil Șteblea.  După naștere, Adelina Pestrițu a fost criticată pe rețelele de socializare din diverse motive: ba că și-a scos fetița afară înainte ca aceasta să fie botezată, ba că iese în oraș abia ce a născut, ba că s-a pus pe slăbit.

Din dorința de a pune capăt comentariilor, Adelina Pestrițu a decis să le răspundă tuturor pe blogul ei.

„În primul rând, vă mulțumesc pentru toate felicitările primite în tot acest timp. O parte din ceea ce se întâmplă ne încarcă cu energie bună și pozitivă. Spun o parte’, pentru că există de cealaltă baricadă și categoria de mămici atotștiutoare’, care m-au bombardat cu sfaturi pe care nu le-am cerut, dar mi-au adresat și întrebări sub formă de acuze, care m-au făcut să realizez că, din păcate, există femei care au o percepție cel puțin greșită asupra rolului de mămică și a creșterii unui prunc. O mentalitate…diferită. Lucruri care ar trebui să fie atât de simple și sublime, au fost transformate în ceva atât de negativ, agresiv și nebunesc.

Și o să vă dau niște exemple de întrebări și sfaturi, pe care le-am selectat din ceea ce am primit zilele precedente. Unele mi se par amuzante, însă există câteva care mă întristează, prin simpla lor nuanță. Întrebările vor fi însoțite și de răspunsurile mele, în funcție de umila mea părere în calitate de mămică începătoare, care încă învață lucruri.

Așadar, să dăm drumul la Q & A:

 De ce ieși din casă dacă ai un bebeluș? Ar trebui să-ți petreci tot timpul lângă el, nu să te aranjezi și să pleci în oraș. Am și eu copil și primele 6 luni n-am ieșit nici la pâine.’

Răspuns: Niciodată n-am fost de părere că trebuie să fii arestată’ la domiciliu dacă dai naștere unui copilaș. Chiar și după ce a născut, femeia are nevoie de timpul ei, în care să facă lucruri care o relaxează, îi fac plăcere sau pur și simplu să-și rezolve din treburile cotidiene. Un bebe trebuie crescut în armonie și dragoste, de o mama calmă și relaxată. Faptul că mă ocup în continuare de mine și de viața profesională, nu mă face mai puțin mamă. Ba dimpotrivă! Mă face o femeie responsabilă care își dorește să-i asigure un viitor strălucit micuței ei. Probabil că, dacă aș sta 6 luni în casă, fără să ies și să duc o viață normală, aș fi în depresie totală, iar asta ar dăuna grav copilașului meu, care este în formare. Ar fi mereu agitat, i-aș transmite nefericirea și starea de nervi și viața noastră ar deveni un haos imens. Aș face din el un copil frustrat, rău și nepregătit sufletește pentru viața care îl așteaptă. Aleg să fiu fericită și liniștită, iar Zenaida va simți pe pielea ei acest lucru. Orice mamă iubește să stea cu copilul ei și, o face cât consideră ea, nu trebuie să i se spună din exterior. Șție exact ce are de făcut și își asumă fiecare mișcare. Iubirea este imensă și, prin asta s-a format o legătură extrem de strânsă. Știu de ce și când are nevoie de ceva, iar eu sunt prezentă cu toată ființa alături de ea. Iar, pe lângă asta, un bebeluș este venit pe lume din 2 părinți și mai are și niște bunici. Astfel, o mămică poate fi înlocuită timp de o oră sau două de către un alt membru al familiei. Nu transforma asta într-o tragedie.

Copilul nu trebuie scos afară până la botez. Copilul trebuie ferit de bacterii. Ești inconștientă!’

Răspuns: Ceva mai absurd n-am auzit! Cum este posibil ca, în 2018, să ținem un nou-născut baricadat în casă până la botez? Păi ce ne facem dacă botezul este peste un an? Botezul te ferește de bacterii? Am trăit s-o aud și pe asta! Să ne botezăm lunar atunci!

Eu am scos-o pe Zenaida după prima săptămână. din n motive. Pentru că are nevoie de oxigen, pentru că un copil ținut în casă mult timp, în bol steril, devine bolnăvicios, sensibil, iar când va lua contact cu primele bacterii, se va îmbolnăvi instant de nu vei mai ști ce să faci cu el, pentru că are nevoie să-și creeze un sistem imunitar solid și anticorpi, pentru că este indicat de către toți pediatrii să-l obișnuim, încă de la început, cu aerul curat de afară. Eu aerisesc foarte des casa și, în fiecare zi ieșim în parcul complexului, care nu este atât de populat, unde stăm cel puțin 30-40 minute cu ea. Evident, la ore potrivite (până în ora 10:00 dimineața sau după 20:00).

De ce te aranjezi atât? Tocmai ai născut. Nu trebuie să te preocupe mai mult creșterea copilului? Eu nici la duș nu pot ajunge uneori.’

Răspuns: Oh, ce gândire învechită!!!! O mămică trebuie să fie fresh întotdeauna, să aibă un miros plăcut, să-i placă de ea când se privește în oglindă. Rolul de mamă nu este condamnare la moarte, ci o nouă ocazie de a te bucura de viață, într-o altă formulă. Încă din spital mă preocupa starea mea sănătate, atât fizică, cât și psihică. Prin felul în care arăți, ți le asiguri pe ambele. Asta pentru că mi-am dorit să evit depresia postnatală și pentru a-mi putea păstra zâmbetul pe buze și buna-dispoziție pentru minunea din brațele mele. Zilnic mă aranjez și am grijă de mine. Asta îmi aduce confort psihic și stare de bine. Astfel, viața noastră este o veselie. Și unde mai pui că partenerului tău cu siguranță nu i-ar plăcea să-și vadă iubita/soția în fiecare zi nespălată pe cap, în pijamalele șifonate și murdare, purtate zile la rând, cu cearcăne, ciufută, irascibilă, nepensată, neepilată și plină de nervi. Pe lângă un bebeluș, dragă mămico, ai și o relație de dragoste, de unde a rezultat bebele, pe care trebuie s-o menții sănătoasă și frumoasă. Nu lăsa flacăra să dispară! 

Stai acasă și alăptează-ți copilul!’

Răspuns: Este un subiect atât de intim și personal, încât nu vreau să vorbesc despre el public. Păreri multe, răutăcioase și împărțite. Copilul meu este hrănit sănătos, îi ofer tot ce-mi stă în putere. Este decizia fiecărei mămici cum își hrănește și crește copilul, fie că îl alăptează sau nu. Nu cer sfaturi despre acest lucru și nici nu-mi ghidez conduita de mămică în funcție de alte experiențe ce aparțin altor mămici. Mă privește în mod direct și exclusiv. Nu am nimic de demonstrat pe acest subiect. ?

De ce ai ales să naști prin cezariană? Eșți tânără, puteai să nașți normal.’

Răspuns: La fel ca și alăptatul, modul prin care alegi să-ți naști copilul aparține mămicii și doctorului ei. Pentru ambele variante ai nevoie de pregătire. Atât psihică, sufletească dar, și de natură medicală. Riscuri sunt de ambele părți. Dureri deasemenea. Cezariana nu este modul simplu’ de a-ți aduce copilul pe lume, așa cum mi-a fost dat să aud. Sunt dureri, o tăietură serioasă, operație în toată regula, recuperare dificilă și alte dezavantaje. Da, admir din suflet femeile care aleg să-și nască bebelușii natural. Sunt niște curajoase și merită aplauze și tot respectul, însă le sunt alături sufletește și tuturor femeilor care nasc prin cezariană pentru că, acum știu ce presupune. Plus alte interdicții post-operatorii.

Învățați să vă acceptați unele pe altele, fără să vă certați, pentru că o cezariană nu te face o lașă pentru copilul tău sau pentru cei din jur. Subiectul este controversat, însă NU sunt de acord să existe prejudecăți în acest sens. Fiecare e liber să facă ce vrea cu propriul corp, fără a fi dator cuiva cu explicații.

I-ai pus cercei fetiței? Nu te-ai gândit că o doare?’

Răspuns: Este recomandat ca, în primele zile de viață să i se pună cercei medicinali de către cei din maternitate. Durere este mult mai mică decât pe viitor. Se lasă timp de 3 săptămâni, după care se înlocuiesc cu cei pe care îi cumperi tu. Totul este în regulă.

Ce te grăbeșți să slăbești așa repede? Ar trebui să ai alte priorități acum.’

Răspuns: DA!! Mă grăbesc să slăbesc. Nu vreau să stau să caut pretexte de ce peste 3 luni încă mai am 14 kg în plus dacă deja am născut. Vreau să mă simt bine în pielea mea, să fiu sănătoasă, să-mi ajut organismul să-și revină după o astfel de transformare, să elimin toate toxinele acumulate, să dau jos burta și colăceii, să scap de celulita care, este odioasă în orice context. Nu vă mai culcați pe o ureche (exceptând femeile cu probleme). Nu vă lamentati. Și, până la urmă, de ce nu m-aș grăbi? La ce mi-ar folosi toate astea?

De ce ai născut machiată? Nu puteai să nașți nearanjată?’

Răspuns: După cum mă cunoașteți deja, mă aranjez de dimineața până seara, pentru un simplu eveniment monden, la care merg, fac 2-3 poze, pardon, 2-3 sute de poze am vrut să spun ? și plec acasă. Nașterea copilului meu este, și va fi pentru toata viața, cel mai mare și important eveniment. De necomparat. Cum aș putea să merg nearanjată la prima întâlnire cu fetița mea, când eu mă aranjez chiar și pentru o simplă ieșire din casă? Ar fi nedrept să nu avem cele mai frumoase prime poze din viața noastră de mamă-fiică. Am dat cea mai mare importanță zilei de 3 august și a meritat din plin. Am timp să fiu și ciufulită, și nearanjată, și obosită și plictisită de mine, însă nu mi-aș fi iertat să mă prezint altfel la marea întâlnire. Am realizat niște poze superbe în momentul nașterii cu care și ea se va mândri peste ani și, fiind fetiță, va aprecia atenția mea pentru toate aceste detalii. Va înțelege perfect importanța lor.

Aleg să fiu o femeie și o mămică sănătoasă, din punct de vedere psihic, pentru copilul meu, pentru mine și iubitul meu, dar și pentru cei din jur. Mă simt minunat așa. Știu că viața de mămică poate merge incredibil de bine în paralel cu cea profesională și cea de parteneră/soție. Mai știu și că o mamă fericită va avea întotdeauna un copil fericit și vesel.

Aleg să râd, să mă plimb, să iubesc, să dăruiesc, să sper, să mă simt bine, să fiu veselă și să-ți arăt și ție, mămico, că se poate. Nu te închide în casă, nu țipa la copilul tău, nu fii nervoasă, nearanjată, rea cu cei din jur, negativistă. Iubește-te și arată-le tuturor că ești mândră de tine și de ceea ce ai realizat. Un copil vine cu dragoste și multă armonie la pachet. Nu le îndepărta printr-o gândire absurdă și deplasată și teorii absurde. A fi mamă e cel mai frumos pe lume! Nu transforma asta într-o pedeapsă pe viață!

Iubește-te și te va iubi și copilul tău! Inspiră-i pe cei din jur! Călătorie plăcută alături de pruncii voștri!”, a scris Adelina Pestrițu pe blogul ei.

Citește și: Ecaterina Andronescu insistă ca Dragnea să demisioneze. Spune că partidul e în cădere liberă. „De la 45% la 25% e mult prea mult’

 Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/adelina-pestritu-le-raspuns-tuturor-criticilor-ei-ceva-mai-absurd-n-auzit-2367526

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata