„Acuzațiile sunt prea grave pentru a fi ignorate”

0 3

Conducerea ministerului a solicitat un punct de vedere din partea Federației Române de Judo, forul condus de Cozmin Gușă. De asemenea, noul ministru Bogdan Matei a purtat o serie de discuții și cu Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. 

„În urma numeroaselor articole din presă, care au semnalat posibile abuzuri și nereguli în activitatea lotului de judo din cantonamentul de la Centrul Olimpic Cluj, conducerea MTS a solicitat astăzi, în mod oficial, Federației Române de Judo un punct de vedere și amănunte despre situația respectivă.

De asemenea, joi dimineață, ministrul Bogdan Matei a avut o discuție cu Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, prin care l-a informat și pe acesta despre demersul respectiv, cei doi convenind că asemenea abuzuri, în cazul în care ar fi confirmate, nu trebuie tolerate”, se arată în comunicatul emis pe pagina de Facebook a Ministerului Tineretului și Sportului. 

Ulterior, a venit și reacția lui Bogdan Matei, noul Ministru al Tineretului și Sportului.

„Am cerut astăzi directorului nostru general să solicite oficial Federației Române de Judo amănunte și un punct de vedere. Acuzațiile transmise prin presă de către sportivele de acolo sunt prea grave pentru a fi ignorate, chiar dacă, din păcate, victimele nu au făcut plângeri sau reclamații, așa cum ar fi fost normal.

Chiar îi sfatuiesc pe cei care cunosc astfel de potențiale situații să apeleze la instituțiile statului și să facă demersurile legale, pentru că doar așa se pot verifica niște fapte reprobabile și apoi luate măsuri. Am vorbit astăzi și cu președintele Vizer, suntem pe aceeași lungime de undă și nu vom tolera nici un fel de abuzuri în măsura în care acestea se confirmă. Am stabilit să ne întâlnim în curând la sediul Federației Internaționale de Judo pentru a discuta mai în detaliu situația acestui sport care trebuie să rămână curat și nu pătat de scandaluri”, a spus ministrul Bogdan Matei.https://www.gsp.ro/sporturi/altele/prima-reactie-oficiala-a-ministerului-in-cazul-abuzurilor-din-judo-acuzatiile-sunt-prea-grave-pentru-a-fi-ignorate-554749.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata