Acuzațiile lui Dinu la adresa lui Crăciunescu și Bernard Tapie au aprins Europa! Presa vuiește: „Corupție în Liga Campionilor!”

0 0


Atunci, Bernard Tapie, patronul de la acea vreme al lui Olympique Marseille, i-ar fi oferit lui Crăciunescu, într-o pădure, 20.000 de dolari ca să nu-i acorde cartonaș galben unui jucător la meciul Marseille – Bruges din semifinala Ligii Campionilor. 

Dezvăluirile făcute au creat un adevărat val de reacții, iar publicații  prestigioase, precum L’Equipe, Le Parisien (Franța), Le Soir (Belgia), Sport (Spania) și Der Spiegel (Germania) sau , au preluat imediat dezvăluirile apărute pentru prima oară în Gazeta Sporturilor

Iată câteva titluri:

Le Parisien: „Bernard Tapie acuzat că ar fi cumpărat un meci din Liga Campionilor, în 1993”;
Le Soir: „Fost jucător îl acuză pe Bernard Tampie că a vrut să corupă un meci”
L’Equipe: „Fost selecționer român îl acuză pe Bernard Tapie că a corupt un arbitru la meciul FC Bruges – Marseille din 1993”

Pe contul de Twitter al partenerilor de la Mediapart, dezvăluirile lui Cornel Dinu au adunat până vineri seară 1700 de redistribuiri în timp ce următorul cel mai popular subiect – un articol despre procesul unor șefi de la France Telecom acuzați de hărțuire care a dus la cazuri de sinucidere – are 150 de redistribuiri, de peste 10 ori mai puțin.

+10 FOTO

CONTEXT:

În cartea lansată recent, Cornel Dinu a dezvăluit că Ion Crăciunescu ar fi fost mituit de Bernard Tapie, fostul patron al celor de la Olimpique Marseille, în anul 1993, când Dinu era selecționer.
“Am nevoie de ajutorul tău. O să vezi că ceea ce îți cer e o nimica toată”, i-ar fi transmis Bernard Tapie telefonic selecționerului român care se pregătea de meciul cu Cehoslovacia de la Kosice.
Tapie avea nevoie de Dinu pentru a ajunge la arbitrul FIFA Ion Crăciunescu. Acesta fusese delegat de UEFA să arbitreze ultimul meci din grupă al lui Marseille, la Bruges.
Doleanța patronului Tapie era ca Basile Boli, fundașul francezilor, să nu primească un cartonaș galben. Crăciunescu nu l-a avertizat pe Boli în acea partidă, iar Boli a ajuns în finala cu AC Milan, dând golul victoriei, în minutul 43, 1-0!

Vezi și: 

Șoc în cartea lui Cornel Dinu: Crăciunescu, corupt în pădure. Culisele mituirii arbitrului FIFA cu 20.000 de dolari la un meci capital din Liga Campionilor + acuzații de blat la cel mai înalt nivel

Ion Crăciunescu, reacție vehementă după acuzațiile lui Cornel Dinu: „Să meargă la detectorul de minciuni! Pentru mine, Dinu nu mai e nici domn”https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/acuzatiile-lui-dinu-la-adresa-lui-craciunescu-si-bernard-tapie-au-aprins-franta-568441.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata