Sharapova, început cu dreptul la turneul de la Roma » Victorie în decisiv pentru rusoaică şi o nouă adversară dificilă în turul 2

0 30


Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT Marti, 15 Mai

După ce, săptămâna trecută, Maria Sharapova (31 de ani, 40 WTA) a reuşit una dintre cele mai bune performanţe din acest an, ajungând până în sferturile de finală de la Madrid, rusoaica a început cu dreptul şi turneul de la Roma, după ce a trecut în primul tur de australianca Ashleigh Barty (22 de ani, 18 WTA), scor 7-5, 3-6, 6-2, într-o partidă maraton, care a durat 2 ore şi 33 de minute.

Pe o vreme care a devenit din ce în ce mai răcoroasă pe Next Gen Arena din Roma, Sharapova şi-a adjudecat primul set cu scorul de 7-5 în faţa favoritei cu numărul 16 din capitala Italiei, după două break-uri obţinute la scorurile de 1-1, respectiv 5-5.

În actul secund, Sharapova nu a mai reuşit să fie la fel de constantă în joc şi a suferit destul de mult pe propriul serviciu. Cele 6 mingi de break salvate de rusoaică au fost insuficiente pentru a o opri pe australiancă, iar Barty s-a impus cu scorul de 6-3, împingând partida în decisiv.

În setul trei, Masha a tranşat momentul psihologic de la scorul de 1-1 în favoarea sa. Fostul lider mondial a revenit de la 0-40 şi a reuşit să îşi facă serviciul, fapt care i-a oferit multă încredere pentru restul actului decisiv. În cele din urmă, tripla câştigătoare de la Roma s-a impus cu 6-2, trecându-şi în cont două game-uri câştigate pe serviciul australiencei.

A fost a zecea victorie din tot atâtea posibile pentru Maria Sharapova în primul tur al turneului de la Roma, prima venind în anul 2004. Jucătoarea din Rusia o va întâlni pe slovaca Dimonika Cibulkova (29 de ani, 34 WTA) în turul secund, joc care se va disputa miercuri.

3-3 este raportul victoriilor în duelul dintre Sharapova şi Cibulkova, ultima partidă dintre cele două având loc în 2014, la Australian Open, când slovaca a avut câştig de cauzăhttp://www.gsp.ro/sporturi/tenis/sharapova-inceput-cu-dreptul-la-turneul-de-la-roma-victorie-in-decisiv-pentru-rusoaica-si-o-noua-adversara-dificila-in-turul-2-539627.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata