Serena Williams – Julia Georges și Angelique Kerber

0 23

Marti, 10 Iulie

Nemțoaica Angelique Kerber (10 WTA, 30 de ani) și letona Jelena Ostapenko (12 WTA, 21 de ani) sunt primele semifinaliste ale turneului de la Wimbledon. Lor li s-au alăturat Serena Williams și Julia Goerges, care au supraviețuit unor meciuri complicate de 3 seturi. 


Semifinalele feminine de la Wimbledon se vor disputa joi, în direct pe Eurosport;

Prima semifinală: Kerber – Ostapenko

Kerber a învins-o azi în minimum de seturi pe rusoaica Daria Kasatkina (14 WTA, 21 de ani), scor 6-3, 7-5, după o oră și 31 de minute de joc. 

După un prim set în care Kerber s-a impus fără mari emoții, soarta meciului s-a echilibrat în setul secund. Cele două jucătoare au reușit nu mai puțin de 7 break-uri, Kerber fiind cea care a avut nervii mai tari. Nemțoaica a câștigat setul secund cu 7-5 și s-a calificat în semifinale. 

Adversara nemțoaicei din semifinale va fi Jelena Ostapenko. Letona a continuat evoluțiile entuziasmante avute în precedentele tururi și s-a impus în minimum de seturi în fața slovacei Dominika Cibulkova, scor 7-5, 6-4, după o oră și 27 de minute de joc. 

Ostapenko a jucat extraordinar tot meciul și a ajuns în semifinale fără să piardă nici măcar un set! Letona e în căutarea celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al carierei, după succesul reușit anul trecut la Roland Garros în fața Simonei Halep.

A doua semifinală: Serena Williams – Julia Georges

De 7 ori campioană la Wimbledon, Serena Williams (36 de ani, 181 WTA) a învins-o pe Camila Giorgi (26 de ani, 52 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-3. Americanca a fost surclasată în primul set, dar a jucat excepțional următoarele două și s-a calificat în semifinale. 

Acolo unde va da peste Julia Goerges (13 WTA, 29 de ani), cea care a învins-o în trei seturi pe Kiki Bertens (26 de ani, 20 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-1. 

Goerges devine astfel cea de-a doua nemțoaică prezentă în semifinalele de la Wimbledon, după Angelique Kerber. Este cel mai bun rezultat din carieră la turneele de Mare Șlem pentru Goerges, care va avea însă o misiune complicată în fața Serenei Williams. https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/serena-williams-julia-georges-si-angelique-kerber-jelena-ostapenko-semifinale-tari-la-wimbledon-543742.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata