„Niciodată în 55 de ani nu a mai fost așa” » Alex Maxim a fost martor

0 41


Articol de — Theodor Jumătate Marti, 17 Aprilie, 08:57

Mainz a câștigat partida cu Freiburg, 2-0, într-un meci în care Alexandru Maxim a privit de pe bancă o decizie stranie luată prin intermediul VAR.

Mainz a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă acordată la câteva zeci de secunde după ce arbitrul fluierase sfârșitul primei reprize, cu ajutorul VAR-ului. Jucătorii erau deja la cabine, iar organizatorii porniseră deja aspersoarele.

„Așa ceva nu s-a mai întâmplat în 55 de ani de Bundesliga. Cel mai nebun VAR al anului”, a comentat reporterul Bild, uimit de ceea ce văzuse pe Opel Arena. Un meci important în zona roșie a clasamentului, Mainz – Freiburg, cu Alex Maxim printre rezervele gazdelor, a fost scurtcircuitat la sfârșitul primei reprize.

Unii la vestiare, alții la protest

În minutul 45, la ultimul atac al roș-albilor, Brosinski a centrat, Kempf oprind mingea cu mâna stângă. Surprinzător, arbitrul Guido Winkmann (44 de ani) a lăsat jocul să continue și a fluierat sfârșitul 17 secunde mai târziu (vezi VIDEO). Oaspeții au plecat la vestiare, dar colegii lui Maxim l-au înconjurat pe „central”, cerând explicații pentru penaltyul neacordat.

De-abia atunci a intervenit Bibiana Steinhaus, 39 de ani, Video Assistant Referee. Ea l-a convins pe Winkmann că a fost henț și trebuie să dea lovitură de pedeapsă. Ceea ce arbitrul a și făcut. S-a dus la cabine și i-a chemat înapoi pe cei de la Freiburg.

Mainz a scăpat din zona retrogradării

La cinci minute de la startul pauzei, cu aspersoarele pornite pe gazon, argentinianul De Blasis a transformat penaltyul. Și Mainz a câștigat în final cu 2-0, evadând momentan din cercul retrogradării și lăsând-o pe Freiburg pe loc de baraj. Hamburg și Köln sunt aproape fără șansă de salvare. Le așteaptă Zweite Bundesliga. 

„Eram deja la vestiare când a intrat în scenă asistentul video. Tehnic, decizia a fost OK, dar tot ce s-a petrecut în pauză a fost foarte curios”Jochen Saier, director sportiv Freiburg

Careu plin de hârtie igienică

Încă un episod comic în pauză. Fanii lui Mainz au continuat protestul general împotriva programării unui meci de Bundesliga luni seară și au aruncat sute de role de hârtie igienică pe teren. O nouă amânare a startului reprizei secunde. Care a început după 20 de minute! 

 http://www.gsp.ro/international/campionate/video-foto-incredibila-bundesliga-jucatorii-au-mers-la-cabine-apoi-s-a-intamplat-ceva-ireal-niciodata-in-55-de-ani-nu-a-mai-fost-asa-alex-maxim-a-fost-martor-537444.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata