„N-au greșit cei care l-au numit așa”

0 23


Articol de — Andrei Crăiţoiu Marti, 18 Septembrie, 15:29

Takayuki Seto (32 de ani), fotbalistul japonez care a petrecut 11 ani în România, a acordat un interviu de amploare Gazetei Sporturilor, în care a rememorat cele mai interesante episoade petrecute de el în țara noastră. Japonezul a nominalizat și jucătorul care l-a impresionat cel mai mult.

„Mama crezuse că am murit”

Seto a vorbit despre începuturile aventurii în România, povestind cum mama lui a crezut că a murit.  Cei doi nu aveau cum să comunice pentru că, la început, japonezul nu avea telefon mobil!

„Am locuit doi ani chiar la stadionul «9 Mai» din Ploiești. Bine, fiind la început nu prea mă interesa. Pentru mine, aceste lucruri erau însă mai puţin importante fiindcă eu îmi doream să joc fotbal și să fac performanță. Nu aveam nici telefon să vorbesc cu familia! Abia după două, trei săptămâni am reușit să vorbesc cu mama, crezuse că am murit! Mi-a și spus: «Am crezut că ai murit!». I-am spus că sunt sănătos și că mă antrenez cu echipa, era bucuroasă.

„Chinezii, chinezii!”

Takayuki a relatat și cum a ajuns să învețe limba română. După 11 ani petrecuți în România, nivelul la care acesta vorbea limba noastră a fost, într-adevăr, unul remarcabil!

 „Cum am învățat? De unul singur! Eu cu o carte! Studiam câte două, trei ore în fiecare zi. Citeam, mă preocupam, mă ocupam să învăț limba. Mă mai ajutau și colegii pe la masă când mâncam, îmi mai ziceau «sare», «piper». Colegii m-au primit foarte bine, iar oamenii, când mă vedeau pe stradă, strigau la mine «Chinezii, chinezii!». Eu îi auzeam, dar nici nu știam la cine strigau”.

„nu au greșit deloc cei care l-au numit «MaGICIANUL»”

Fotbalistul a dezvăluit și numele celui mai valoros jucător pe care l-a întâlnit, Lucian Sânmărtean: „Am avut probleme cu jucătorii care mă driblau, dar cred că cel mai greu mi-a fost când jucam contra lui Lucian Sânmărtean! Ce fotbalist… Doamne, cei care l-au numit «Magicianul» nu au greșit deloc”.

„Am vizitat mai multe orașe din România, mi-a plăcut în București sau la Constanța. Dar cel mai mult mi-a plăcut la Brașov, un oraș frumos cu un peisaj superb” Takayuki Seto

Vezi și: EXCLUSIV Jucătorul străin cu cele mai multe meciuri în Liga 1 face dezvăluiri incredibile: „Am băut țuică, m-am îmbătat și eram mort la antrenament!”https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-doua-povesti-de-senzatie-ale-lui-takayuki-seto-din-romania-mama-crezuse-ca-am-murit-jucatorul-care-l-a-impresionat-cel-mai-mult-n-au-gresit-cei-care-l-au-numit-asa-548547.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata