Interpretarea analizelor

0 29


Ma puteti ajuta, va rog cu interpretarea analizelor? ce trebuie sa fac? Afecteaza cu ceva faptul ca vreau sa raman insarcinata? Microbiologie Test Rezultat Interval de referinta Ex. citobacteriologic secretie vaginala Frecvente celule epiteliale superficiale si intermediare. Rare PMN. Frecventi bacili Doderlein. Frecvente levuri. Absent Trichomonas vaginalis. Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Cultura in conditii aerobe: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene Cultura fungi: prezent Candida albicans frecvente colonii Produsul biologic a fost prelucrat in vederea izolarii si identificarii urmatoarelor genuri bacteriene: Staphylococcus, Streptococcus, Pseudomonas, Acinetobacter, Haemophilus, Neisseria, genurile familiei Enterobacteriaceae si specii din genul Candida. Antifungigrama Levura: Candida albicans v Nistatin SENSIBIL v Amphotericina B SENSIBIL v Econazol SENSIBIL v Clotrimazol SENSIBIL v Miconazol SENSIBIL v Ketoconazol SENSIBIL Voriconazol. SENSIBIL Fluconazol. REZISTENT Ag Chlamydia Trachomatis Negativ (0.019/ 0.117) Negativ Schimbare de metoda: 10.06.2015 Mycoplasma / Ureaplasma- identificare/antibiograma Mycoplasma hominis: PCR- negativ* Ureaplasma spp: PCR- pozitiv* *Schimbare de metoda: 08.03.2014 Mycoplasma hominis: limita de detectie PCR:

Buna ziua! La examenul de secretie vaginala v-a iesit o infectie cu Candida, nu va faceti probleme, nu este mare lucru, trebuie sa luati un antimicotic (ciuperca este sensibila la aproape orice antimicotic din fungigrama, puteti lua 3 ovule de Canesten Gyn). La testarea pentru Ureaplasma a iesit pozitiv, dar trebuie sa mergeti cu rezultatul la un ginecolog, pentru ca nu am cum sa vad dupa ce metoda a fost lucrata, si deci daca va trebuie tratament sau nu.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea Mediafax, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Sursa: http://www.csid.ro/rd-17361513

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata