Înscrierile pentru selecţia naţională Eurovision 2019

0 13

Astfel, compozitorii pot înscrie piese pentru Selecţia Naţională până pe 10 decembrie 2019, care se fac exclusiv online, completând formularul disponibil pe siteul oficial al evenimentului, iar jurați de specialitate și telespectatorii TVR vor alege, în perioada următoare, reprezentantul nostru pentru cea de-a 20-a participare a României la Eurovision Song Contest.

Eurovision 2019 – Semifinaliştii Selecției Naționale se vor afla pe 20 decembrie

Eurovision 2019. După încheierea perioadei de înscrieri, juriul de preselecție va alege cel mult 24 de piese pentru Selecția Națională. Piesele care vor trece de etapa preselecției vor concura în semifinale, de unde juriul și telespectatorii vor califica piesele pentru finală.

În premieră, Selecția Națională va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision.

În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una. În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală.

În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

Eurovision 2019.În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot. Etapa de preselecţie este în perioada 11-20 decembrie 2018, iar în ultima zi se vor afla semifinaliștii selecției naționale.

Eurovision 2019 – Calendarul pentru desfăşurarea selecţiei:

Perioada de înscriere a pieselor: 9 noiembrie 2018 – 10 decembrie 2018 (ora 24.00);
Etapa de preselecţie: 11-20 decembrie 2018;
Etapa semifinalelor va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2019;
Etapa finală va avea loc în luna februarie 2019.

Sub sloganul „Dare to dream/Împlinește visul”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, în Israel, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. Peste 100 de artiști de renume cer boicotarea Eurovision 2019, dacă Israelul nu își schimbă poziția față de Palestina.

Eurovision 2019. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie. Află care este țara care a renunţat deja la Eurovision 2019, din cauza lipsei de fonduri!

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, cu piesa „Toy”. Vezi cine este Cine e Netta Barzilai, câştigătoarea Eurovision 2018, artista ghinionistă care a spart trofeul Eurovision 2018 imediat după ce l-a primit.

Netanyahu a sărbătorit victoria de la Eurovision cu ‘dansul găinii’. „Netta-mania” a cucerit, atunci, Israelul.

Istoria celebrei competiţi muzicale internaţionale, Eurovision

Eurovision 2019. Competiţia muzicală internaţională Eurovision este organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.
Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.
Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Regulamentul concursului, precum şi mai multe detalii, vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Pentru alte detalii, cei interesați au la dispoziție adresa de mail eurovision.romania@tvr.ro.

Citește și… VIDEO/ Irina Rimes, modestă și naturală. Nu-s ca fetele de pe Instagram, cu fund și sâni. Eu sunt simplă’

Sursa: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/inscrierile-pentru-selectia-nationala-eurovision-2019-2449565

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata