„Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!”, o campanie susținută de Andreea Marin și inițiată de medicul Dragoș Zamfirescu pentru 50 de operații gratuite în România | Monden, Ultima oră, Vedete de la noi

0 41


Premiera: 10 Oameni, in palmele carora au stat pana acum mii de vieti, 10 medici care si-au dat seama ca sunt mult mai puternici impreuna pentru cei ce le calca pragul cu speranta, au decis: isi vor pune priceperea, experienta, timpul si sufletul in sprijinul a 50 de oameni care au mare nevoie sa fie salvati.

E scopul lor ambitios in anul ce incepe… de maine! Sa intre in sala de operatie de 50 de ori, in echipa, pro-bono, dincolo de munca lor de zi cu zi, si sa dea tot ce au mai bun in sprijinul celor care sunt pe punctul de a-si pierde speranta. Pentru ca situatia lor e mult prea grea. Pentru ca nu pot reusi singuri. Pentru ca nimanui altcuiva nu ii pasa.

Cine sunt cei 10 salvatori?

Sunt medici voluntari si au devenit o echipa. A doua lor casa e acum Asociatia Zetta. Fondatorul acestei familii e medicul primar in chirurgie plastica, estetica si reconstuctiva, cu peste 20 de ani de experienta, cu zeci de premiere medicale, inovator in medicina (medaliat cu aur la Bruxelles) – Dr. Dragos Zamfirescu.

Alaturi de el, in echipa celor 10 magnifici: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragos Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragos Slavescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tanase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vilcioiu – ortoped, supraspecializat in chirurgia mainii; Dr. Irina Luca – anestezist; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.

Peste 5000 de interventii reconstructive facute pana acum, in aceasta echipa. 42 de premiere medicale. Inovatii in medicina. Interventii pro bono pentru cazuri complexe,  precum malformatii congenitale, replantari realizate sub microscop, reconstructii ale corpului dupa arsuri sau accidente grave, reconstructii mamare sau orobuco-maxilo-faciale in urma cancerului, operatii pentru paralizii de plex brahial… si lista continua. Se lucreaza multidisciplinar. Cu sensibilitate pentru temerile, nesiguranta, disperarea oamenilor ajunsi in momentul cel mai greu din viata lor.

De ce „Gala Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!”?

Chiar daca, prin munca lor pro bono, cei 10 medici vor opera gratuit, indiferent de cat de costisitoare e fiecare dintre cele 50 de interventii, totusi exista un cost medical ce nu poate fi ocolit: cel al consumabilelor necesare in orice operatie. Costul mediu estimat pentru o interventie este de 1000 de euro. Pacientii aflati in cumpana nu si-l permit. De aceea, indemnul echipei medicale este Ajuta-ne sa ajutam!’ Cand multi oameni carora le pasa pun umar langa umar, prin gesturi mici, ei pot face minuni si pot salva vieti!

Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, exista butonul „Doneaza”. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei… orice donatie conteaza! In mainile noastre sta, uneori, atat de firava, o alta viata. Sta in puterea noastra. Ii ajutam? (Contul pentru donatii,  deschis la Banca Transilvania SA, Agentia Dorobanti: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901 .)

Gala „Zetta – Ajuta-ne sa ajutam!” din 19 septembrie e doar punctul de plecare pentru a salva 50 de vieti. Campania aici incepe. Mai mult decat o seara emotionanta, cu un puternic ecou, e si o gala de premiere: medici romani talentati si pasionati din diverse colturi ale tarii, oameni pentru care modestia si valoarea merg mana in mana, vor primi trofee, premii si burse care sa vina in sprijinul lor si, prin ei, in ajutorul nostru. Avem nevoie de profesionisti care sunt Oameni inainte de toate, in care sa avem incredere atunci cand suntem in impas. E o seara unica in care ii putem avea pe toti acesti oameni valorosi la un loc, le putem cunoaste povestile de succes, recastigand incredere in viitorul medicinei noastre.

Artisti de renume, personalitati, reprezentanti mass-media, autoritati, oameni de afaceri cu suflet, vor fi acolo

„Cand omul ne bate la usa, noi stim ca are mare nevoie de noi. Ca speranta lui e in mainile noastre. De fapt, cu asta ne ocupam. Cu speranta transformata in realitate. Cu redarea sansei la viata. Cu regasirea zambetului. Suntem mana deschisa intinsa catre mana care cere ajutor. Suntem o echipa si o familie unita in jurul unui medic cu o inima mare: Dr. Dragos Zamfirescu. Avem un vis, acelasi vis in fiecare zi: sa ii vedem pe cei ce ne-au calcat pragul plecand mai departe in viata sanatosi. Fara ingrijorare pe chip, fara teama sau deznadejde. Si cu increderea ca pot spune mai departe: m-am vindecat aici, la mine acasa. In Romania. Putem ajuta. Dar mesajul nostru e simplu: ajuta-ne sa ajutam!”

La 10 ani, Mauro e nevoit să-și vândă picturile, doar pentru a avea hăinuțe de iarnă. Bunica lui are o pensie de 640 de lei și nu poate să-l ajute

Sursa: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/gala-zetta-ajuta-ne-sa-ajutam-o-campanie-sustinuta-de-andreea-marin-si-initiata-de-medicul-dragos-zamfirescu-pentru-50-de-operatii-gratuite-romania-2395119

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata