Florin Busuioc, salvat de la moarte de un recuziter de la Filarmonica Oltenia

0 9


Florin Busuioc a ajuns marți la Filarmonica din Craiova vesel și plin de viaţă, povestește Alex Ciucă. După piesă însă, când a părăsit scena, actorul era alb la față. „L-am văzut venind pe domnul Busuioc. Era roşu în obraji, plin de viaţă, iar când a ieşit din spectacol, pe la 20,40, era alb. Eu cred că extenuarea l-a doborât, programul prea încărcat”, spune Alex Ciucă (foto).

Alex, recuziter la Filarmonica Oltenia, și-a dat seama că ceva este în neregulă când actorii au început să strige după ajutor. Colegii lui Busu au sunat la 112, iar unul din ei a fost ghidat prin telefon cum să îi aplice manevrele de resuscitare. Era însă prea șocat de cele întâmplate și nu i-a putut aplica manevrele, astfel că cel care a intervenit a fost Alex, care a luat telefonul și a început să îl resusciteze pe Busu, primind indicațiile prin telefon.

„Am luat telefonul şi am încercat să-l ajut cât am putut de mult pe domnul Busuioc. Vorbeam cu cei de la SMURD, respectam toate indicaţiile pe care le primeam, l-am întors pentru că dânsul căzuse cu faţa în jos şi cu mâinile sub dânsul şi am început masajul cardiac. La telefon îmi spuneau exact cum să fac, eu chiar nu ştiam, îmi spuneau cât de tare să masez. Cam 5 minute a durat până când au ajuns cei de la SMURD”, a povestit Alex, potrivit Adevărul.

Florin Busuioc, operat de urgență la Craiova și transferat în București

Medicii SMURD care au sosit la fața locului au continuat manevrele de resuscitare și l-au transportat pe Florin Busuioc la Spitalul Județean din Craiova, unde a fost operat și i s-a montat un stens. Miercuri, la câteva ore de la operație, Busu a fost adus la București cu un elicopter SMURD și internat la Institutul „C.C Iliescu” de la Fundeni.

Florin Busuioc a făcut infarct marți seară, la finalul unei piese pe care o juca la Filarmonica Oltenia din Craiova. Actorul a fost resuscitat de trei ori și a ajuns la spital în stare foarte gravă. În prezent, starea lui Busu este stabilă.

CITEȘTE ȘI:

Spitalul de urgență cu program redus! Infarctul lui Busu scoate la iveală problemele grave din sistemul de sănătate românesc

Sursa: https://www.libertatea.ro/ultima-ora/florin-busuioc-salvat-de-la-moarte-de-un-recuziter-de-la-filarmonica-oltenia-2448203

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata