FCSB // Îşi pierde Derby de România coroana? Este primul sezon din ultimii 5 ani în care se întâmplă asta!

0 7


Articol de — Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea Vineri, 09 Noiembrie, 09:00

Este primul sezon din ultimii 5 ani în care meciul ce a produs cea mai mare asistenţă în tribune nu este Derby de România, ci partida U Craiova – FCSB, care a adus la stadion 30.000 de spectatori.

Ani la rând, nu doar în precedentele sezoane, chiar şi înainte de ’89, Steaua – Dinamo era meciul care atrăgea cei mai mulţi fani pe stadion. Campionate la rând, aproape fără excepţie, derby-ul fotbalului românesc era primul în topul audienţei la meciurile de Liga 1. Actualul sezon ar putea să fie una dintre puţinele excepţii de la această regulă!

Partida din tur, disputată tot pe Arena Naţională, cu FCSB gazdă, a atras la stadion aproape 28.000 de spectatori, numai că în topul primelor 14 etape nu acest meci deţine recordul. CSU Craiova – FCSB, jucat în Bănie chiar în ziua în care a decedat marele Ilie Balaci, s-a disputat cu casa închisă şi a consemnat 30.000 de fani.

Cum Dinamo e în mare pericol să nu prindă play-off-ul şi cum ambele echipe au fost eliminate din Cupa României, există şanse mari ca Derby-ul de duminică seara să fie ultima partidă între cele două care se va juca în actualul sezon! Deci ultima posibilitate ca asistenţa de la Craiova – FCSB să fie depăşită.

Perspectivele nu sunt foarte bune. Cele 8.000 de bilete rezervate galeriei dinamoviste au fost deja împărţite fanilor, numai că în rest, fie online, fie la case, suporterii nu s-au înghesuit să-şi asigure un tichet. Până acum nu s-a depăşit bariera de 15.000 de bilete achiziţionate, astfel că e posibil să nu se atingă nici măcar nivelul partidei din tur, când au fost 27.835 de persoane.

 

De 6 ori peste 40.000 pe Arena Naţională

Pe Arena Naţională s-au jucat până acum 20 de meciuri FCSB vs Dinamo: 15 în Liga 1, 3 în Cupa României şi două în Cupa Ligii. 20% dintre aceste partide s-au jucat cu peste 40.000 de spectatori în tribune. Recordul pe Arenă e deţinut de meciul FCSB – Dinamo, jucat în mai 2012. Au fost prezenţi 49.759 de oameni la partida câştigată de roş-albaştri cu 3-2 şi în urma căreia FCSB a câştigat matematic titlul de campioană.

 

31.738de spectatori e cea mai scăzută prezenţă pe Arena Naţională la un Derby de România: decembrie 2016, la turul Cupei Ligii Dinamo – FCSB 4-1

Maxima Derby-ului: 80.000

Cea mai mare prezenţă all-time pe stadion la un meci Steaua – Dinamo a fost de 80.000 de oameni, atunci când meciurile s-au disputat pe fostul „23 August”. Sunt nu mai puţin de 7 confruntări care au stabilit acest record fantastic. Prima a avut loc în aprilie 1956, cu Dinamo gazdă, iar Steaua s-a impus cu 4-0. Ultima dată când s-au înregistrat 80.000 de spectatori a fost în iunie 1978, Dinamo – Steaua 1-0.

TOP SEZON ACTUAL

FCSB a căzut pe 3, Dinamo e abia pe 10!

După 14 etape scurse din actualul sezon, clasamentul realizat pe baza mediei de spectatori la meciurile de pe teren propriu nu doar că nu le mai regăseşte pe FCSB şi Dinamo în top, dar situaţia lor e una fără precedent! FCSB a pierdut primul loc, deţinut acum de Craiova, dar după confruntarea cu Astra, la care au fost numai 2.5000 de fani, a fost întrecută şi de CFR! Iar Dinamo s-a prăbuşit în acest top şi e abia pe 10. În spatele roş-albilor sunt doar Astra, Chiajna, Voluntari şi Hermannstadt. 

Vezi și: Direct în „groapa cu lei”! Cine arbitrează Derby de România episodul #174https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dinamo-fcsb-isi-pierde-derby-de-romania-coroana-este-primul-sezon-din-ultimii-5-ani-in-care-se-intampla-asta-552658.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata