Este permis sexul în sarcină?

0 57


Sunt permise relatiile sexuale in sarcina cu gemeni? Am aflat acum 2 saptamani ca am gemeni. Am 8 saptamani de sarcina, nu am dureri, decurge totul normal. Doar ca as dori sa stiu daca sunt permise relatiile sexuale pentru ca am auzit ca nu sunt permise in sarcina cu gemeni. Multumesc frumos!

Întrebare pusă de N. C.

Da, puteti avea contact sexual si in cazul unei sarcini gemelare aflate in primul trimestru, ca si in cazul unei sarcini monoembrionare. Asta daca sarcina decurge normal, in sensul ca nu aveti simptome de genul dureri in etajul abdominal inferior sau sangerari; in aceste situatii ar fi prudent sa amanati contactul sexual pana va simtiti mai bine si sa luati antispastice (No-Spa sau Uscosin) in cazul durerilor si progesteron ovule (Utrogestan, Arefam sau Lutinus) intravaginal in cazul sangerarilor (daca acestea devin mai abundente, luati ovulele pe gura si mergeti la o consultatie la un medic obstetrician).

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila. Prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. www.csid.ro, societatea Mediafax, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi receptionate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.Autor:

Sursa: http://www.csid.ro/rd-17116817

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata