„Eram echipa cel mai slab cotată! Vor rămâne aplauzele”

0 39

Articol de — Eduard Apostol Marti, 15 Mai

Căpitanul celor de la SCM Craiova, Cristina Zamfir, 28 de ani, a mărturisit Gazetei cu ce a rămas după finala vieţii pentru ea şi colegele ei campioane în EHF

– Cristina, realizaţi ce s-a întâmplat cu voi?
– Treptat. Am făcut ceva uriaş pentru noi, pentru oraş. Am luat-o pas cu pas şi-am ajuns în vârf. Noi eram echipa cea mai slab cotată la câştigarea trofeului. Incredibil, nu? Bine s-a zis că Cenuşăreasa a ajuns prinţesă la palat. Am fost unite, am avut lângă noi oameni minunaţi, am ascultat ceea ce s-a spus de pe bancă, deşi nu întotdeauna a ieşit cum am fi vrut, dar per total suntem campioane şi asta contează.

– Ai avut vreun moment de panică în finalul finalei?
– Doamne, ultimele minute au fost de coşmar. Am condus şi la 8 goluri diferenţă, dar parcă în ultimele 5 minute uitasem drumul spre poarta lor. Dar Dumnezeu ne-a iubit, a fost oltean. Mă rugam să se termine meciul mai repede.

– Care a fost primul sentiment când s-a fluierat finalul?
– Am plâns de fericire.

– Ce-ţi venea să faci?
– Să urlu, să ţip, dar eram sleită de vlagă, finalul a fost pe muchie de cuţit.

„Contează culoarea medaliei”

– Cum e să mergi pe stradă şi să te aplaude oamenii simpli?
– Înseamnă că ne apreciază. Sunt momente unice. Cu aceste amintiri rămânem peste ani, ele ne vor face sufletul să zâmbească.

– Craiovenii vorbesc pe social media şi spun că ar trebui să fiţi făcute Cetăţeni de Onoare ai Băniei?
– Ar fi o onoare, dar nu eu hotărăsc. Aşteptăm să vedem. Da, ar fi foarte onorant.

– Aveţi trei meciuri de campionat într-o săptămână, marţi cu Rapid, apoi cu Corona Braşov şi cu Brăila. Cât mai contează competiţia internă? Că bani nu cred că aţi câştiga mult mai mulţi că terminaţi pe locul 2.
– Dar nu e vorba doar de bani. Ci că merităm să încheiem pe locul 2, am fost acolo mult timp. Contează culoarea, argintul e mai preţios decât bronzul. Şi-ar fi un an extraordinar încheiat bine.

„Mi-ar fi plăcut să fiu poliţistă”

– Sunteţi considerate chiar mai bune decât Craiova Maxima de la fotbal.
– Ne bucură că suntem apreciate şi lumea ne compară cu marile valori. Fiecare a făcut performanţă în sportul lui.

– Ce pasiuni ai în afara handbalului?
– Tot ceea ce fac se leagă de această dragoste a mea, handbalul. Mă uit la meciuri, dietă, antrenamente, mă odihesc, mă relaxez ca să am mintea limpede.

– Ce doreai să te faci când erai mică?
– Poliţistă. Probabil, îmi plac mult uniformele.

19 selecţii are Cristina la naţionala României, unde a marcat 29 de goluri

„Nu ne interesează comparaţiile cu fotbalul, că noi câştigăm atât şi ei atât, important e că ne facem treaba, am obţinut ceva, iar oamenii sunt alături de noi şi ne transmit dragostea lor” Cristina Zamfirhttp://www.gsp.ro/sporturi/handbal/exclusiv-capitanul-celor-de-la-scm-craiova-vorbeste-despre-supervictoria-din-ehf-eram-echipa-cel-mai-slab-cotata-vor-ramane-aplauzele-539581.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata