„E vorba de o întreagă organizație care plănuia lucruri”

0 13

Articol de — Costin Ștucan Miercuri, 10 Octombrie, 14:16

Fotbalul belgian a suferit un adevărat șoc în această dimineață. Mai mulți oameni de fotbal au fost arestați în urma unui scandal care vizează meciuri trucate și tranzacții dubioase ale unor impresari (Detalii, AICI). 

Ladislau Boloni, antrenorul lui Royal Antwerp, unul dintre puținele cluburi din campionat care nu sunt implicate în scandal, a stat de vorbă cu GSP.ro despre evenimentele petrecute azi.

„E o poveste tristă, care nu face deloc cinste fotbalului de aici. Nu știu foarte multe detalii în momentul acesta. Sunt 50 de oameni arestați sau percheziționați, doi arbitri, e vorba de o întreagă organizație care plănuia lucruri. 

Clubul meu nu e vizat. E unul dintre cele doar șase cluburi care nu sunt implicate în scandal. Am văzut fețele arbitrilor implicați, nu-mi amintesc dacă am avut sau nu probleme cu ei”, a spus Boloni, în exclusivitate pentru GSP.ro. 


CONTEXT: Mai mulți oameni de fotbal au fost reținuți în această dimineață pentru implicarea în meciuri trucate desfășurate anul trecut. S-au efectuat perecheziții la mai multe cluburi, iar cinci persoane au fost reținute.  Mogi Bayat şi Dejan Vejlkovic, doi impresari, sunt principalele persoane vizate de anchetă. Ambii au fost reținuți. Primul e chiar impresarul goalkeeper-ului român Costel Pantilimon. 
Perechezițiile efectuate azi au făcut „victime” cu nume în fotbalul belgian. A fost arestat Herman Van Holsbeeck, fost manager al lui Anderlecht, dar și Ivan Leko, antrenorul lui FC Bruges, formația de care aparține Dorin Rotariu, în prezent împrumutat în Olanda, la AZ Alkmaar.  În prezent, aceștia sunt reținuți. Se va decide dacă vor primi mandate de arestare preventivă în orele următoare. 

Vezi și: Scandal de proporții în Belgia » Echipele lui Boloni, Marin și Rotariu sunt implicate! Nume grele au fost arestate pentru corupțiehttps://www.gsp.ro/international/campionate/exclusiv-prima-reactie-a-lui-boloni-dupa-cutremurul-care-a-zguduit-fotbalul-belgian-e-vorba-de-o-intreaga-organizatie-care-planuia-lucruri-550285.html

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata