Demeter Andras joacă gratis în „Apostolul Bologa”

0 8


Cu câteva zile înainte ca „Apostolul Bologa” să fie lansat pe micile ecrane, actorul Demeter Andras ne-a povestit cum au decurs filmările, dar mai ales ne-a explicat de ce trebuie ca românii, indiferent de vârstă, să vadă acest film-eseu. „Considerăm că marile repere ale culturii și ale literaturii românești trebuie făcute cunoscute, zic eu, din generație în generație. Am ales să facem o echipă care să aibă o abordare proprie, o viziune proprie, o interpretare proprie a ceea ce am considerat noi că este etern, valabil și rămâne valabil din întreaga poveste pe care Liviu Rebreanu a îndesat-o în acest roman”, ne-a explicat actorul. Pentru el acest film este cu totul special. Joacă alături de fiul lui, Albert!

Demeter Andras joacă gratis în

„Eu am deja o fată care este studentă la Teatru și undeva ceva din mine speră ca băiatul meu să-și aleagă o altă zonă, dar am fost întrebat dacă nu-l aduc și pe el la casting, iar el mi-a zis că de ce nu, așa că m-am resemnat. Văzându-l și la cadru, și în produsul finit, mă bucur că a acceptat. Chiar dacă nu va alege această meserie, va rămâne cu această înregistrare și cu amintirea acelor zile ori de câte ori se va reîntâlni cu acest film de-a lungul vieții sale”, ne-a mai mărturisit Demeter Andras. Dacă Demeter Andras îl interpretează în film pe Varga, locotentul maghiar prieten cu Bologa, Albert  este chiar Apostol Bologa în copilărie.

Demeter Andras joacă gratis în

Demeter Andras joacă gratis în „Apostolul Bologa” determinându-l și pe fiul său să facă același lucru

Demeter Andras a acceptat să joace în film gratis și același lucru l-a impus și pentru fiul său. Spune că nu e o practică obișnuită, l-a recompensat pe Albert pentru alte proiecte, dar acum a decis să-și ofere serviciile pro bono. „Au fost situații în care a jucat alături de mine, era într-un teatru undeva destul de departe de București și unde s-a bucurat de remunerația cuvenită. Acum, având în vedere calitatea sa de minor aflat în îngrijirea părinților, contractul de cesiune a drepturilor s-a semnat de către mine și valoarea acestui contract am decis să fie 0 lei și în cazul său, și în cazul meu. Așa că sper că filmul să aibă succes, să fie difuzat și redifuzat și în televiziuni și astfel practic să ne bucurăm de venituri ulterior, prin organismele de gestiune colectivă, care să ne remunereze pentru difuzări”.

VIDEO: Cosmin Nistor

VIDEO/ Florin Busuioc a fost adus la un spital din București cu un elicopter SMURD. Primele imagini cu actorul înainte de a fi urcat în elicopter

Sursa: https://www.libertatea.ro/monden/video-demeter-andras-joaca-gratis-apostolul-bologa-nici-fiul-lui-actor-acelasi-film-nu-este-remunerat-2447585

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata